Zorgt Bitcoin halving voor teleurstelling? Coinbase analisten vrezen

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) schreef vorige maand geschiedenis door voor het eerst ooit een nieuwe recordprijs te behalen vóór de befaamde halving. In voorgaande cycli was de halving iedere keer al maanden achter de rug voordat een explosieve stijging de prijs tot een nieuwe all-time high bracht. Het doet de vraag rijzen of de halving dit keer wellicht al verwerkt zit in de prijs van bitcoin. Analisten van crypto exchange Coinbase denken van wel, en zij leggen uit waarom.


Bitcoin prijs op de rand van een nieuw record: ETF-uitstroom neemt af

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Unieke bitcoin cycle

Het is niet de eerste keer dat de discussie komt oplaaien. Rond de Bitcoin halving ontstaan er iedere keer weer twijfels of de geschiedenis in herhaling zal treden. Volgens Coinbase-analisten David Duong en David Han is er dit keer daadwerkelijk een sterke reden om te vrezen voor een domper.

Het feit dat bitcoin al een nieuwe recordprijs heeft behaald, terwijl de halving nog moet plaatsvinden, biedt reden tot zorg volgens de experts. “Dit is de eerste halveringscyclus waarin bitcoin zijn hoogste punt ooit bereikte voor de halvering, wat zou kunnen betekenen dat het effect al door slimme handelaren in de prijs is verwerkt,” zo lieten de analisten weten aan The Block.

Dit sluit echter niet uit dat de bitcoin koers na de halving een prijsexplosie tegemoet zal zien. Het idee dat de koers alsnog een flinke stijging zal ondergaan, ligt volgens de analisten geworteld in het concept van de selffulfilling prophecy. De algemene overtuiging dat de prijs na de halving zal stijgen, kan ertoe leiden dat mensen bitcoin blijven kopen, wat op den duur kan leiden tot de daadwerkelijke prijsstijging.

Aftellen tot Bitcoin halving

De Bitcoin halving is inmiddels akelig dichtbij. Over zo’n twee weken zullen de beloningen voor miners gehalveerd worden van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. De verminderde toevoer van nieuw gecreëerde bitcoins verhoogt de schaarste van het decentrale activum. Indien de vraag gelijk blijft of toeneemt, kan de prijs volgens de basiswetten van vraag en aanbod stijgen.

Dat data uit het verleden geen garantie biedt voor de toekomst heeft bitcoin de afgelopen maanden wel bewezen. Weinig mensen hielden rekening met een nieuwe all-time high vóór de halving, maar met de spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) lijkt de huidige cyclus zijn eigen plan te trekken. Of bitcoin’s prijsactie na de halving wél gelijkenissen zal vertonen met het verleden valt nog te bezien.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment