XRP koers stijgt 11% en klimt naar 4e plek na positief nieuws

Louise de Graaf


XRP, de cryptomunt van Ripple, is een van de uitblinkers van vandaag met een stijging van 11 procent. Dankzij de sterke opwaartse beweging is de prijs van XRP aangekomen op een niveau dat sinds eind juli niet meer is gezien. Bovendien mag XRP zichzelf nu weer de vierde grootste cryptomunt van de markt noemen. Welke ontwikkelingen hebben bijgedragen aan de recente prijsstijging?


šŸŽ Nieuw: Bitcoin mining vanuit huis! Eerste ā‚¬500 cadeau

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Institutionele adoptie Ripple

XRP is de op twee na hardste stijger van vandaag en heeft hierdoor build ā€™n build (BNB) ingehaald qua marktkapitalisatie.

Er is vandaag geen directe katalysator op te merken die tot de grote sprong van XRP heeft geleid, maar hoogstwaarschijnlijk is het een opstapeling van meerdere positieve ontwikkelingen.

Allereerst maakte Ripple vorige week donderdag bekend dat de Dubai Financial Services Authority (DFSA) XRP heeft goedgekeurd onder het regime voor digitale activa. Hiermee kunnen bedrijven met een vergunning in het Dubai International Finance Centre (DIFC) XRP opnemen in hun digitale activadiensten.

Op dezelfde dag kwam tevens het nieuws naar buiten dat de centrale bank van Georgiƫ, de National Bank of Georgia, de handen ineen heeft geslagen met Ripple om een eigen central bank digital currency (CBDC), de digitale lari, te ontwikkelen.

Hiervoor zal het gebruikmaken van het CBDC-platform van Ripple waarmee de volledige levenscyclus van de CBDC beheerd en aangepast kan worden, waaronder het minten, distribueren, inwisselen en burnen van tokens. Met deze zet gaat het Oost-Europese land Hong Kong en Taiwan achterna.

XRP massaal verhandeld op Bitvavo

Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo staat XRP tevens op de 1e plek wat betreft het dagelijkse handelsvolume. XRP steekt met een indrukwekkend handelsvolume van ruim 18 miljoen euro ver boven de rest uit. Gas (GAS) claimt de 2e plaats met net iets meer dan 13 miljoen euro aan handelsvolume, terwijl bitcoin (BTC) de 3e positie bezet met net onder de 12 miljoen euro.

Nog geen account bij Bitvavo? Als lezer van Crypto Insiders kun je nu profiteren van een gratis bonus van 10 euro waarmee je het ruime aanbod van Bitvavo kan gaan verkennen. Bovendien kun je de eerste 10.000 euro kosteloos handelen. De bonus geldt voor nieuwe gebruikers die zich via deze link aanmelden.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment