XMR, ANT, MULTI, VAI houders opgelet: verkoopdruk kan flink toenemen

Louise de Graaf


Vandaag zullen sommige crypto beleggers alert moeten zijn. Zoals Binance eerder deze maand al aankondigde zullen vier tokens vandaag, op 20 februari, van het platform worden gehaald. Het gaat hierbij om aragon (ANT), multichain (MULTI), vai (VAI) en monero (XMR). De delisting van de tokens kan leiden tot een flinke verkoopdruk.


1 partij heeft 90% van alle Bitcoins uit ETF’s in handen

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Privacy crypto staan zwaar onder druk

De vier crypto zijn zogenaamde privacy tokens. Deze crypto zorgen er feitelijk voor dat transacties niet traceerbaar zijn op de blockchain. Vanzelfsprekend is dit een doorn in het oog voor toezichthouders en overheden.

Om die reden besloot de EU eind vorig jaar strenger op te treden tegen deze vorm van tokens. Echter zijn ook andere jurisdicties geen fan van deze pivacy tokens. De delisting van de vier tokens op Binance hangt dan ook samen met deze regelgevende druk.

De delisting is geen goed nieuws voor de koersen van de vier bovengenoemde cryptovaluta. Op 6 februari, toen Binance dit nieuws voor het eerst aankondigde, kregen deze tokens al een harde tik te verduren. Zo daalde monero (XMR) toen zelfs met bijna 40 procent. Monero lijkt die klap niet meer te boven te zijn gekomen. Multichain onderging hetzelfde lot.

Aragon (ANT) houdt desalniettemin stand

De uitzondering is echter aragon (ANT). Aragon is een protocol dat gebruikers op toegankelijke wijze decentralized autonomous organizations (DAO’s) laat lanceren. Dit privacy protocol doet het in tegenstelling tot XMR en MULTI de laatste weken uitstekend. Sinds 6 februari steeg de token zelfs met 37 procent. Vandaag ondergaat de ANT koers echter een kleine daling.

Privacy coins zijn duidelijk het doelwit geworden van wetgevers wereldwijd. Of het bij deze vier tokens blijft, is dus ook onzeker. De kans bestaat dat in de toekomst andere gecentraliseerde exchanges het voorbeeld van Binance zullen volgen en meer privacy tokens zullen verwijderen.

Handelaren hebben tot 20 mei om de vier betreffende tokens van hun Binance accounts te halen. Ze kunnen daarna nog wel omgezet worden in stablecoins, maar Binance zegt dat dit niet “gegarandeerd” is.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment