Worldcoin crypto moet stoppen in drie grote landen

Louise de Graaf


Afgelopen zomer kwam een nieuw crypto project uit genaamd worldcoin (WLD). Het project wil een systeem opzetten dat ervoor moet zorgen dat er onderscheid komt tussen ‘echte mensen’ en AI-modellen op het internet.

Dit willen de bedenkers bewerkstelligen met een zelfgemaakte irisscanner. Overheden zijn echter totaal geen voorstander van het project, en daarom moet Worldcoin nu in drie verschillende landen stoppen.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Worldcoin crypto stopt in Brazilië, Frankrijk en India

Dat verklaart Tools for Humanity, de organisatie achter Worldcoin, aan TechCrunch. Worldcoin stopt met het aanbieden van het netwerk in Brazilië, Frankrijk en India wegens de strenge regels.

Van deze drie landen zijn de overheden erg kritisch op het project, onder andere omdat de bescherming van de privacy van gebruikers erg twijfelachtig is. Worldcoin houdt een een database van biometrische gegevens bij van zijn gebruikers.

Verschillende overheden hebben daarom kritiek op het project, waaronder dus India, Brazilië en Frankrijk. Tools for Humanity verklaart dat het project in verschillende landen dit jaar ‘tijdelijk beschikbaar’ was. Desondanks is het gedwongen vertrek onverwachts.

Worldcoin blijft optimistisch over toekomst

Eigenlijk heeft Worldcoin twee doelen. Naast onderscheid maken tussen mens en machine, wil het ook een soort soort universal basic income (UBI) systeem invoeren. Door je ogen te laten scannen kom je namelijk in aanmerking voor airdops van de WLD crypto.

In India had het project al verschillende locaties opgezet waar mensen hun ogen konden laten scannen met de Orb, de zelfontworpen irisscanner van Worldcoin. Het project was al een tijdje stopgezet in het land en regelgeving zou hier de reden voor zijn.

India werkt ondertussen al aan een eigen biometrisch identificatiesysteem, genaamd Aadhaar, meldt TechCrunch.

De crypto-industrie loopt regelmatig tegen struikelblokken aan omtrent de regelgeving, maar voor Worldcoin is dat nog een stukje erger. Toch zet het project zijn beste beentje voor. Onlangs maakten de ontwikkelaars een giftenprogramma voor ontwikkelaars en projectmanagers bekend. Ook blijft Worldcoin-medeoprichter Sam Altman erg optimistisch. Hij ziet nog steeds fundamentele waarde in het project.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment