Worldcoin app haalt 10 miljoen gebruikers, Keniaan koopt 13 geiten van airdrop

Louise de Graaf


Worldcoin, een project van Sam Altman van OpenAI, maakt grote sprongen en noteert nu 10 miljoen gebruikers en ruim 70 miljoen transacties met de app. Een Keniaan meldt 13 geiten te hebben gekocht van een airdrop en uit zijn dankbaarheid online.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Snelle gebruikers toename van Worldcoin

Worldcoin’s World app, gelanceerd in juni 2023 heeft totaal nu zo’n 10 miljoen gebruikers waarvan gemiddeld 2 miljoen per dag en meer dan 5 miljoen per maand. Tiago Sada, het hoofd productontwikkeling van Worldcoin’s overkoepelende organisatie, Tools of Humanity, bevestigd dat het flink meer gebruikers heeft dan begin dit jaar.

Met opmerkelijke verhalen over een Keniaan die 13 geiten heeft kunnen kopen door het gebruik van de app, is het nieuws snel verspreid en bieden nieuwe gebruikers zich dagelijks aan om ook te kunnen profiteren van de voordelen.

Doel en visie van Worldcoin

Worldcoin streeft ernaar om een universeel basisinkomen systeem tot stand te brengen door gebruik te maken van cryptocurrency. Gebruikers moeten hun identiteit registreren via de World App door hun ogen te laten scannen door apparaten die bekendstaan als “Orbs”.

Remco Bloemen, hoofd blockchain bij de Worldcoin Foundation, benadrukte dat hoewel de World App centraal staat in het Worldcoin-protocol, de stichting hoopt dat het andere ontwikkelaars zal inspireren om aanvullende portefeuilles en toepassingen te creëren om te voldoen aan diverse gebruikersbehoeften.

Community impact en betrokkenheid Worldcoin

De Worldcoin-gemeenschap is levendig en betrokken, zoals blijkt uit een hartverwarmend incident in Kenia. Een gebruiker slaagde er, na ontvangst van geld van een Worldcoin-airdrop, in om een geit te kopen en noemde deze later “Sam” ter ere van Sam Altman.

Dit verhaal kreeg aandacht binnen de cryptogemeenschap, wat leidde tot verdere donaties die de aankoop van extra geiten mogelijk maakten, waardoor het totale aantal op 13 kwam. De reis van Worldcoin van een startup naar een platform dat miljoenen transacties en gebruikers ondersteunt, toont het enorme potentieel van het integreren van technologie met cryptocurrency om betekenisvolle economische verandering te creëren.

Terwijl het platform blijft evolueren, belooft het zijn impact uit te breiden en mogelijk te veranderen hoe individuen omgaan met digitale valuta’s, en een bredere acceptatie van cryptocurrency te bevorderen als een instrument voor economische empowerment.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment