Wordt BlackRock ‘s werelds grootste bitcoin ETF in april?

Louise de Graaf


BlackRock’s bitcoin (BTC) ETF blijft het beste presteren van allemaal in de afgelopen maanden. Als de huidige geldstromen naar de Ishares Bitcoin Trust (IBIT) zo blijven is een eerste plek binnen drie weken mogelijk.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

BlackRock aan de winnende hand

Volgens data van BlackRock staat er op 22 maart 238.500 bitcoin op de balans met een waarde van ongeveer $15.5 miljard dollar. Dagelijks komt er zo’n $274 miljoen dollar binnen, ofwel 4.120 BTC. 

Aan de andere kant laat Grayscale’s bitcoin ETF (GBTC) een negatieve trend zien met een dagelijkse outflow van $169.9 miljoen dollar. Op dit tempo wordt verwacht dat BlackRock’s IBIT de nummer één positie zal innemen op de ranglijst binnen drie weken. 

BlackRock en Fidelity hebben een voordeel tegenover Grayscale ETF

Volgens JPMorgan hebben BlackRock en Fidelity een voordeel tegenover Grayscale met betrekking tot bepaalde waarden in een rapport afgelopen woensdag. Er wordt gesteld dat de vermindering van de management fees van 2% naar 1,5% niet genoeg zou zijn om te kunnen concurreren met de nieuwe partijen. BlackRock hanteert een fee van 0,25%, wat nogal een groot verschil is met Grayscale. 

Daarnaast kan IBIT technisch als een trust worden beschouwd maar met een belangrijk voordeel. Het mag wel zijn prijs aanpassen aan de dagelijkse handelsprijs.

Het verschil tussen een bitcoin ETF en een trust is dat aan het eind van de handelsdag de prijs van het fonds gelijkgesteld kan worden met de huidige handelsprijs, iets wat normaal alleen een ETF kan. 

Een trust is een vaststaand portfolio met geen mogelijkheid om zijn assets aan te passen naar de huidige prijs. Daardoor worden deze producten vaak aangeboden tegen een gevarieerde premium prijs of korting tegenover de onderliggende assets.

Een einde van de outflows in zicht?

Analist Eric Balchunas voorspeld dat de outflows kunnen stoppen in de komende weken. Hij geeft aan dat een groot deel van de outflows komt van Genesis en de Digital Currency Group. Het aantal crypto bedrijven dat failliet is gegaan de afgelopen tijd zou volgens hem het grootste gedeelte van de outflow zijn. Dit zou de komende weken moeten afnemen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment