Whales blijven massaal Bitcoin kopen in aanloop van halving

Louise de Graaf


Sinds de aanvang van het huidige jaar zijn kapitaalkrachtige investeerders prominent aanwezig geweest. Deze groep investeerders, die vaak worden aangeduid als whales, hebben voor miljoenen aan Bitcoin (BTC) gekocht.

Een whale in het bijzonder kocht sinds 6 maart meer dan 1.300 aan bitcoins. Dit deedt hij voor een gemiddelde prijs van ongeveer $68.600. De totale marktwaarde van deze transactie kwam daarmee uit op $90 miljoen.

Een andere, maar kleine transactie vond plaats op 7 april. Een whale besloot afgelopen zondag meer dan 113 BTC op te nemen uit de crypto exchange Binance. De totale waarde betrof ten tijde van de transactie ongeveer $7,85 miljoen.


Start gratis met crypto šŸ“ˆ: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Halving in zicht

Het gedrag van deze investeerders kan verklaard worden door de halving die er aan zit te komen. Naar verwachting zullen op 20 april de beloningen van miners gehalveerd worden. Doordat het aanbod van nieuwe munten hierdoor wordt beĆÆnvloed betekent dit op termijn, zoals historisch gezien ook steeds is gebeurd, dat de koers zal stijgen.

Het gedrag van deze investeerders kan verklaard worden door de aanstaande halvering die er aan zit te komen. Naar verwachting zullen op 20 april de beloningen van miners gehalveerd worden. Deze halving zorgt voor veel optimisme onder beleggers aangezien het historisch gezien vaak heeft geleid tot een stijging van de koers.

Oeroude whale wordt wakker

Een andere whale die recent actief werd, was adres die al een decennium lang geen transacties heeft uitgevoerd. De whale wekte onlangs de verbazing door een deel van zijn enorme voorraad, aangekocht voor minder dan $30 per stuk, te verplaatsen. De belegger mag in zijn handen wrijven met een ongeƫvenaarde return of investment (ROI) van 230.000% sinds 2013.

Naast de opmerkelijke transactie van 246 BTC met een waarde van bijna $17 miljoen, bezit de whale nog steeds Bitcoins ter waarde van ongeveer $115 miljoen die hij kocht met een initiƫle investering van $125.000.


Bitcoin naar $100.000? Nederlander PlanB vraagt het 2 miljoen volgers

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Verdubbeling BTC koers in zicht?

Bitcoin heeft de week krachtig ingezet met een sprong boven de $72.000. Een vooraanstaande crypto analist is door de recente prestaties van de digitale munt erg bullish.Ā  Volgens de analist TechDev, die zijn voorspelling baseert op bekende technische indicatoren en historische prestaties, zou Bitcoin tegen juli kunnen stijgen naar meer dan $140.000.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment