weer miljoenen aan crypto gestolen

Louise de Graaf


In augustus vorig jaar werd LastPass gehackt, een online wachtwoordbeheerder. Hoewel de hack al meer dan een jaar geleden plaatsvond, is de ellende nog niet voorbij. Op 25 oktober werd namelijk $4,4 miljoen aan crypto gestolen. De getroffen wallets zijn vrijwel allemaal van LastPass gebruikers.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

$4,4 miljoen aan crypto gestolen

Dit bevestigde crypto detective ZachXBT op 27 oktober. Hij werkt samen met Taylor Monahan van crypto wallet ontwikkelaar MetaMask in het onderzoek. In totaal werden 80 wallets, verdeeld over meer dan 25 slachtoffers, gehackt.

“Vrijwel alle slachtoffers zijn LastPass gebruikers en/of hebben bevestigd hun [crypto wallet] private keys in LastPass te hebben bewaard,” aldus Monahan.

ZachXBT roept mensen die hun private keys ooit in LastPass hebben opgeslagen om zo snel mogelijk hun cryptovaluta in veiligheid te brengen.

In december vorig jaar maakte LastPass bekend gehackt te zijn. Afgelopen september kwam naar buiten dat er al $35 miljoen aan crypto was buitgemaakt als gevolg van de LastPass hack. Daar komt nu dus nog eens $4,4 miljoen bovenop.

Wees alert!

De veiligheid van je crypto is wellicht de hoogste prioriteit als gebruiker. Blijkbaar is het bewaren van private keys op online bewaardiensten geen goed idee. Hackers worden steeds slimmer en zulke cruciale data blijkt simpelweg niet veilig te zijn op het internet.

Bewaar de wachtwoorden van je wallets altijd op een veilige manier. Veilige voorbeelden van het bewaren van je private keys zijn onder andere hardware wallets. Hierbij moet je fysieke toegang hebben tot je wallet voordat je je crypto kunt verplaatsen. 

Een andere, maar klassieke manier om je kostbare informatie te bewaren is een paper wallet. Dit houdt in dat je je private key uitprint of op een stuk papier schrijft en deze vervolgens op een veilige plek bewaart. 

Desnoods kun je meerdere kopieën bewaren op verschillende locaties of in handen van vertrouwenspersonen. Ook kun je je paper wallet opsplitsen en bewaren op verschillende locaties.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment