We zijn pas halverwege de Bitcoin-bullmarkt, aldus Grayscale

Louise de Graaf


Tegen de verwachtingen van veel mensen in is de bitcoin koers inmiddels gestegen tot een nieuw record. Waar het sentiment vorig jaar nog lang werd gekenmerkt door het wachten op het vervolg van de bearmarkt, lijkt dat nu voorbij te zijn. Crypto-vermogensbeheerder Grayscale vindt ook dat de kans op een bearmarkt verkeken is, en suggereert dat koersen nog verder zullen stijgen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Grayscale: crypto markt is erg gezond

In het onderzoeksrapport “Anatomy of a bitcoin bull market” is het bedrijf vrij duidelijk over zijn mening. De markt zou op dit moment halverwege zijn opwaartse trend zijn en nog genoeg ruimte hebben om verder te groeien. Daar zijn een aantal onderliggende oorzaken voor.

Zo wijst Grayscale op de invloed van de nieuwe Amerikaanse spot-ETF’s voor bitcoin. De groei van deze fondsen gaat namelijk opvallend gelijk op met bitcoins koersstijging. Begin deze maand schreven we dat er volgens analisten maar één reden is voor de hard gestegen koers: een te klein aanbod. De spot-ETF’s hebben een enorme hoeveelheid BTC opgeslokt, waardoor het aanbod nog verder is gekrompen.

Dit wordt verder bevestigd doordat bitcoin op het moment voor een hogere prijs wordt verhandeld op Coinbase dan op Binance, wat suggereert dat met name Amerikaanse investeerders bitcoins kopen. De meeste spot-ETF’s voegen dan ook via Coinbase BTC toe aan hun portfolio.

Verder ziet het on-chain plaatje er volgens Grayscale gezond uit. Zo is de marktwaarde van stablecoins in tandem met de bitcoin koers gestegen, net als de marktwaarde van de spot-ETF’s. Ook andere delen van de crypto-industrie staan er goed voor, zoals decentralized finance (DeFi).

Voorzichtig investeren in crypto is belangrijk

Verder valt op dat het sentiment onder retail-investeerders nog erg insignificant is, vergeleken met de bullmarkt van 2020 en 2021. Toch groeit het aantal abonnees van populaire YouTube-kanalen steeds wat sneller, wat suggereert dat de interesse weer groeit.

Grayscale waarschuwt ook voor onverwachte correcties. Ook in bullmarkten kan bitcoins koers erg volatiel reageren en zelfs met 50 à 60% dalen, voordat de stijging weer doorzet. De crash van 20% van begin dit jaar viel relatief gezien dus nog mee.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment