Wat kunnen we van de eerste dag voor Bitcoin ETF’s verwachten?

Louise de Graaf


De financiële wereld is getuige van een baanbrekende ontwikkeling: de langverwachte goedkeuring van spot bitcoin (BTC) ETF’s in de Verenigde Staten is een feit. Na een decennium van uitdagingen en afwijzingen, verleende de Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk goedkeuring aan deze revolutionaire beleggingsproducten. Deze ETF’s, die op prominente Amerikaanse markten zoals de NYSE en Nasdaq zullen debuteren later vandaag, zijn een gamechanger voor zowel individuele als institutionele beleggers. Wat kunnen we van de eerste handelsdag verwachten?


Problemen voor bitcoin koers door deze 3 economische ontwikkelingen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

De impact van spot bitcoin ETF’s

Wat betekent dit voor de gemiddelde belegger en de cryptomarkt in het algemeen? Deze ETF’s bieden een nieuwe manier om te investeren in bitcoin zonder directe aankoop van de cryptomunt. Ze maken het mogelijk voor beleggers om via traditionele beursplatforms toegang te krijgen tot de prijsontwikkeling van bitcoin, wat een enorme stap voorwaarts is in de acceptatie van crypto als een legitieme beleggingsklasse. Cynthia Lo Bessette van Fidelity, een van de uitgevers van de bitcoin ETF’s, benadrukt in een gesprek met CoinDesk het belang van deze ontwikkeling voor het vergemakkelijken van beleggers om veilig toegang te krijgen tot de cryptomarkt.

“We hebben lang geloofd dat een spot exchange traded-product een efficiënte manier zou zijn voor beleggers om blootstelling te krijgen aan bitcoin. Als bedrijf blijven we ons inzetten om te voldoen aan de groeiende vraag van beleggers door hen tools te bieden die hun keuzes ondersteunen en veilige toegang tot markten faciliteren.”

Met de lancering van 11 spot bitcoin ETF’s, die al miljarden dollars aan activa hebben verzameld, zijn marktmakers druk bezig geweest met voorbereidingen. Deze voorbereidingen moeten ervoor zorgen dat de bitcoin markt efficiënt blijft werken met de nieuwe instroom van interesse. Het zou zomaar eens kunnen namelijk dat op de eerste dag, vandaag dus, al een heleboel geld de nieuwe bitcoin ETF’s in zal stromen.

Voorzichtige optimisme

Ondanks de opwinding rond deze lancering, is een meer geleidelijke toename van interesse en investeringen in deze nieuwe ETF’s ook een realistisch scenario. Traditionele investeerders zijn wellicht nog wat terughoudend, en zullen misschien afwachten tot de hype wat is bedaard voordat zij een stap nemen. Dat zou betekenen dat het effect op de BTC koers nog beperkt zal blijven.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment