Wat betekent dit voor de cryptomarkt?

Louise de Graaf


In de laatste ontwikkelingen op de cryptomarkt komt het nieuws over de mogelijke goedkeuring van de Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF) steeds dichterbij. Het indieningsproces van het S-1 formulier zit inmiddels in de laatste fase, wat de laatste obstakels voor goedkeuring heeft afgebroken.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Het grote nieuws komt steeds dichterbij

Volgens diverse bronnen wordt voorzien dat vermogensbeheerders hun aanvragen voor een Bitcoin Spot ETF zullen aanpassen vóór 13:00 uur UTC op 8 januari. Deze verwachting volgt op de indiening van 19b-4-wijzigingen door 11 vermogensbeheerders op 5 januari.

De verwachte S-1-wijzigingen zullen naar verwachting informatie bevatten over vergoedingen of de identiteit van de marktmakers voor de mogelijke ETF’s. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas voorspelt ook dat de “definitieve S-1’s” op 8 januari zullen worden ingediend. “Ja, het is in feite afgerond”, reageert Balchunas op een X-post.

De goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF zou een belangrijke mijlpaal kunnen zijn voor de acceptatie van bitcoin (BTC) in de bredere financiële wereld. Traditionele beleggers, die misschien terughoudend waren om rechtstreeks in digitale activa te investeren, zouden nu de mogelijkheid hebben om indirect blootstelling aan bitcoin te krijgen via een gereguleerd beleggingsproduct.

Positief cryptolandschap wacht af

Balchunas gaat verder op X door zijn eigen bronnen in te zetten. Zo geeft hij aan meer groen licht gehoord te hebben. “Het nieuwste dat ik hoor (van meerdere bronnen) is dat de definitieve S-1’s uiterlijk maandag om 8 uur ’s ochtends moeten worden ingediend, omdat de SEC probeert iedereen klaar te stomen voor de lancering op 11 januari. Desalniettemin wil ik het nog steeds van de SEC horen om het officieel te noemen”, aldus de Bloomberg analist. Hij benadrukt echter wel dat de SEC die tijdlijn nog niet officieel heeft bevestigd.

Elf van de vermogensbeheerders die toestemming hebben aangevraagd om een Bitcoin ETF te lanceren hebben op 5 januari de 19b-4-wijzigingen ingediend. De indieners zijn onder andere BlackRock, Valkyrie, Grayscale, Bitwise, Hashdex, ARK Invest en 21Shares, Invesco en Galaxy, Fidelity, Franklin Templeton, VanEck en WisdomTree.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment