Waarom vandaag een belangrijke dag is voor Avalanche (AVAX)

Louise de Graaf


Vorig jaar is de bitcoin (BTC) koers hard gestegen door veel positief nieuws rondom de toen nog goed te keuren spot-ETF’s, maar de avalanche koers is toen veel harder gestegen. Dat had vermoedelijk niet alleen te maken met de hoge correlatie aan bitcoin, maar ook met de langverwachte Durango-upgrade. Inmiddels is het zover; de upgrade is doorgevoerd. Hier lees je wat Durango precies verandert.


Aave’s crypto stablecoin overwint onzekerheid, bereikt grote mijlpaal

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Grote Avalanche upgrade een succes

Op dinsdag om 17:00 uur Nederlandse tijd heeft de Avalanche blockchain de Durango-upgrade succesvol ondergaan. De aanpassingen hebben vooral betrekking op de zogeheten interoperabiliteit, oftewel hoe goed het netwerk kan praten met andere blockchains. Hier bestaan protocollen voor, zo heeft Avalanche het protocol ‘Avalanche Warp Messaging (AWM)’.

Voorheen ondersteunden alleen de verschillende subnets AWM, maar Durango heeft hier ondersteuning voor toegevoegd voor de Ethereum Virtual Machine (EVM). Dat is de smart contract-laag van het Ethereum (ETH) netwerk. Dit betekent dat ontwikkelaars smart contracts op de twee blockchains nu met elkaar kunnen laten samenwerken.

Avalanche heeft zelf al ruim een jaar ondersteuning voor AWM. De toevoeging van Ethereum betekent dat Avalanche en Ethereum nu met elkaar kunnen praten.

Het moet benadrukt worden dat het vooralsnog uitsluitend gaat om ondersteuning voor AWM op het Fuji-testnet. Als je AWM aan de praat probeert te krijgen op het mainnet, dan sluit dit programma zich automatisch af. Verder is de upgrade het begin van de toekomstige integratie van meer virtual machines van andere blockchains met AWM.

Op woensdag houden de ontwikkelaars om 18:00 uur Nederlandse tijd een presentatie voor ontwikkelaars en geïnteresseerden, waarin de verschillende verbeteringen uitgebreid besproken zullen worden.

AVAX hard gestegen, maar activiteit verminderd

Sinds halverwege oktober is de avalanche koers met ruim 450 procent gestegen, waarmee het op solana (SOL) na de best presterende large-cap altcoin was. Toen bitcoin licht daalde, was AVAX juist één van de hardste stijgers. Hierdoor heeft de coin het inmiddels tot de tiende plaats van alle coins wat marktwaarde betreft geschopt.

Toch was er eind vorig jaar ook minder positief nieuws. De on-chain activiteit is namelijk in iets meer dan een maand tijd gedaald met 96 procent.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment