Waarom vandaag een belangrijke dag is voor Avalanche (AVAX)

Louise de Graaf


Een paar weken geleden was de Avalanche (AVAX) blockchain bron van groot nieuws; de langverwachte Durango-upgrade ging toen live. Maar dat was slechts nog de introductie op het testnet. Het mainnet volgt vandaag.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Avalanche krijgt grote upgrade

Dat schrijft Avalanche-hoofdingenieur Patrick O’Grady op sociale mediaplatform X. De upgrade vond vandaag om 17:00 uur uur Nederlandse tijd plaats, en zal met name Avalanche Warp Messaging (AVM) naar het mainnet brengen.

Deze functie is eind februari geïntroduceerd op het testnet, en stelt je in staat om smart contracts tussen Avalanche en Ethereum (ETH) als het ware met elkaar te laten praten. Ethereum heeft op het moment met afstand het grootste ecosysteem voor smart contracts, dit heeft dus de potentie om veel nieuwe gebruikers met Avalanche te verbinden.

Kennelijk zijn er na de upgrade op het testnet geen grote problemen ontstaan, waardoor de Durango-upgrade doorgezet kon worden. Dat is niet altijd vanzelfsprekend, zo zijn grote verbeteringen op Ethereum regelmatig uitgesteld door onverwachte problemen.

Durango zal ook veranderingen doorvoeren voor staking op Avalanche. Voorheen kon je namelijk staking doen via Avalanche’ eigen webwallet wallet.avax.network, wat vanaf Durango vervangen zal zijn door de Avalanche Core-wallet. Die is beschikbaar als webwallet, als mobiele app en als browserextensie. Op de supportpagina beschrijft Avalanche hoe je probleemloos over kunt schakelen op deze wallet.

Verder waarschuwt O’Grady eigenaren van een node op de Avalanche blockchain dat als je node na de upgrade niet gebruikmaakt van [email protected], je node niet in staat is om transacties te verwerken en de offline-status krijgt. Dat kan je staking-opbrengsten negatief beïnvloeden.

AVAX koers hard gestegen

De afgelopen paar maanden was de bitcoin (BTC) koers het grote gespreksonderwerp in het crypto-land, dankzij de stijging van zo’n 170 procent. Maar sommige altcoins zijn veel harder gestegen, waaronder avalanche (AVAX). Die steeg van eind oktober tot eind december erg rap met ruim 450 procent.

Sindsdien gaat de koers zijwaarts in een bull flag-achtige formatie. Of het daadwerkelijk een bull flag is die naar boven uit zal breken is, valt nog te bezien. In ieder geval staat avalanche en de gelijknamige blockchain behoorlijk in de belangstelling.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 453

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment