Waarom stappen mensen in crypto? Onderzoek geeft antwoord

Louise de Graaf


Afgelopen maand voerde crypto exchange Binance wereldwijd een enquête uit om antwoorden te krijgen op interessante vraagstukken over de crypto-wereld. Zo stelde de enquête vragen over waarom mensen in crypto investeren, wat de huidige problemen met crypto zijn, en over de toekomst van crypto.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Extra inkomen uit crypto

Ten eerste geeft 45 procent van de ondervraagden aan in crypto te investeren om een extra inkomen te genereren. 19 procent gebruikt crypto als spaarpotje en 9 procent geeft aan crypto te kopen om inflatie te omzeilen. De overige 36 procent investeert in crypto om financiële onafhankelijkheid te realiseren.

Zoals gezegd vroeg Binance in de enquête ook naar de obstakels en knelpunten binnen de crypto-sector. 19 procent van de mensen vindt de transactiekosten te hoog en 14 procent noemt de trage transactiesnelheid als een negatief aspect.

Maar opvallend genoeg denkt 76 procent van alle ondervraagden dat crypto de globale inkomensongelijkheid kan aanpakken. 

De enquête geeft ook een interessant kijkje in hoe lang mensen al in crypto investeren. Ruim de helft, 59 procent, is langer dan een jaar bezig met crypto. 14 procent is zelfs langer dan 5 jaar actief in de crypto wereld. 12 procent is vrij nieuw, en pas sinds de afgelopen zes maanden actief met crypto.

Crypto adoptie

Maar hoe zit het met de crypto adoptie? Volgens de enquête gebruikt 36 procent van ondervraagden crypto voor wekelijkse aankopen. Bij ruim de helft hiervan gaat het vooral om online aankopen zoals goederen, diensten en digitale producten. 12 procent gebruikt crypto voor internationale overboekingen, en nog eens 12 procent gebruikt crypto om te betalen in winkels.

De enquête geeft een interessant kijkje naar de achterliggende redenen voor het investeren in crypto, zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Een belangrijke conclusie van het onderzoek is dat de meeste mensen in crypto investeren om hun financiële situatie te verbeteren. Een kleiner deel neemt crypto ook daadwerkelijk in gebruik, bijvoorbeeld voor het versturen van geld naar andere landen of als betaalmiddel op het internet of in fysieke winkels.

Het zal interessant zijn om te bekijken hoe deze motivaties zullen gaan veranderen in de komende jaren.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment