Waarom mensen bitcoin kopen: Onderzoek toont redenen

Louise de Graaf


De wereld van crypto en blockchain zit vol met emotie, nieuwe ontwikkelingen en heftige koersbewegingen. Dat is soms lastig, maar het biedt hierdoor ook enorme kansen. Veel retail-investeerders zien dit ook in. Het blijkt dat veel van hen crypto zien als een kans om hun levensstandaard te verhogen.

Bitcoin investeerders kiezen: familie of eigenbelang?

De crypto exchange Bitget onderzoekt regelmatig wat investeerders precies motiveert om crypto te kopen. In een persbericht schrijft het dat het 1.512 van zijn gebruikers uit 20 landen heeft geïnterviewd, waaronder uit de Europese Unie. De exchange noemt China, Japan, Zuid-Korea, Turkije, Maleisië en Taiwan expliciet.

Het blijkt dat veel van Bitgets klanten hun geld in crypto stoppen omdat ze hun levensstandaard willen verbeteren. De onderzoekers noemen twee verschillende groepen, namelijk de mensen die hun familie er ook bij betrekken en de mensen die liever hun persoonlijke levensomstandigheden.

Bij de eerste groep moet je denken aan geld voor de opleiding van hun kind of aan betere voorzieningen voor het hele gezien. De Verenigde Staten spannen op dit vlak de kroon. Van de mannen investeert 10% vanwege deze reden in crypto, van de Amerikaanse vrouwen is dat 27%. In Japan is dat respectievelijk maar 8% en 4%.

Wellicht vallen onder de laatste groep meer mensen die bijvoorbeeld alleenstaand of jonger zijn. Ook zullen demografie en cultuur belangrijke factoren zijn. Wat de investeerders die in geen van beide categorieën passen precies voor doelen hebben is niet duidelijk.

Bron: Bitget

In Zuid-Korea is het percentage dat zijn persoonlijke levensstandaard wil verbeteren het hoogst – 46% om precies te zijn. Canada en Turkije volgen met respectievelijk 44% en 41%. De belangen van familie liggen het hoogst in Maleisië en in Taiwan, waar 36% voor familie kiest. In Europa is het verschil niet zo groot. Zo kiest in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk respectievelijk 37% en 28% voor zichzelf, terwijl respectievelijk 35% en 30% het belang van het collectief prioriteren.

Bitget gebruikers hebben nog maar weinig ervaring

De cryptobeurs legt regelmatig interessante details bloot. Afgelopen juli bleek dat Europese handelaren vaak maar weinig ervaring hebben. Om hiervoor te compenseren gebruiken veel handelaren de functie ‘copy trading’, waarmee je letterlijk de tactieken en in- en uitstapmomenten van anderen kopieert. Toch bestaan ook hier grote verschillen in. Vooral jonge mensen zijn hiertoe bereid.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment