Waarom komende woensdag zeer belangrijk is voor de bitcoin koers

Louise de Graaf


De bitcoin koers staat sinds het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar onder druk. Hier zijn meerdere redenen voor aan te wijzen. In de eerste plaats is er sprake van mensen die voorzichtig winst nemen, daarnaast is er sprake van geopolitieke spanningen en blijft de inflatie in de Verenigde Staten oplopen.

Met name dat laatste lijkt de koersen op de financiële markt (in ieder geval op de korte termijn) te drukken. Door de hoge inflatie stelt de Amerikaanse centrale bank namelijk continu zijn renteverlagingen uit.

De hardnekkige inflatie in de Verenigde Staten

Afgelopen vrijdag werd de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank weer gepubliceerd. Het gaat dan om de Core PCE prijsindex. Deze kwam, net als de consumentenprijsindex (CPI) en de producentenprijsindex (PPI) voor de derde maand op rij binnen met een stijging. Voor de Core PCE prijsindex gaat het om een score van 2,8% terwijl een inflatie van 2,7% verwacht werd.

Afbeelding
Bron: Bloomberg

Dat zijn niet de cijfers die de Amerikaanse centrale bank kan gebruiken om binnenkort de rentes te verlagen. Wat dat betreft zijn deze inflatiecijfers niet per se goed voor bitcoin.

Dan was daar op donderdag ook nog het nieuws dat de groei van de Amerikaanse economie voor het eerste kwartaal binnenkwam op 1,6%. Dat staat in schril contrast met de 3,4% die in het laatste kwartaal van 2023 werd behaald.

Afbeelding
Bron: The Wall Street Journal

Wat dat betreft ziet het plaatje er vooral voor de Amerikaanse centrale bank heel erg lastig uit op dit moment. Die moeten hier immers iets mee. Aan de ene kant loopt de inflatie op, terwijl aan de andere kant de economie begint te sputteren.

Waarom komende woensdag belangrijk is voor de bitcoin koers

Dan is het tijd voor het macro-economische hoogtepunt van volgende week. Die vinden we namelijk op aanstaande woensdag, want dan komt de Amerikaanse centrale bank weer bij elkaar tijdens de Federal Open Market Committee (FOMC) meeting voor een nieuw rentebesluit.

Met name de persverklaring en de persconferentie zullen de aandacht krijgen, want voor het rentebesluit zelf is de uitslag al duidelijk. De rente gaat volgende week nog niet omlaag en blijft op 5,25-5,50% staan.

Voor bitcoin wordt het mogelijk heel interessant om te zien hoe ze bij de Amerikaanse centrale bank denken over de ontwikkeling van de economie.

In theorie kan woensdag daarom een volatiel dagje worden, want er staan ook nog een paar belangrijke datapunten voor de banenmarkt op het programma, en ook voor de Amerikaanse industrie. Wat dat betreft moet woensdag een met actie gevulde dag worden.

Zoek je meer verdieping in crypto?

In onze Discord community bespreken we dagelijks belangrijke macro-economische ontwikkelingen en hun potentiële impact op de bitcoin koers.. Je betreed hier een veilige plek waar handelaren van alle niveaus kennis uitwisselen.

Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Praat mee op Discord


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment