Waarom komende donderdag een cruciale dag is voor de bitcoin koers

Louise de Graaf


De bulls hebben al enige tijd moeite om het positieve momentum van de afgelopen weken te herpakken en de bitcoin koers naar nieuwe hoogten te brengen.

Die neerwaartse druk op bitcoin lijkt op dit moment vooral van macro-economische aard. De inflatie in Amerika stijgt voorzichtig en mede om die reden verwacht de markt steeds minder renteverlagingen in 2024.

Waar men aan het begin van 2024 nog rekende op de eerste Amerikaanse renteverlaging in maart, lijkt dat nu pas juni of juli te worden.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Donderdag wordt cruciaal voor de bitcoin koers

Voor nu zijn alle macro-economische ogen gericht op aankomende donderdag. Dan is het namelijk weer tijd voor de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank. Het gaat dan natuurlijk om de Core Personal Consumption Expenditures (Core PCE) prijsindex.

In december steeg deze index met 0,2% en kwamen we op jaarbasis uit op een score van 2,9%. Voor de maand januari wordt ook een stijging van 0,2% verwacht. Afgelopen maand leek de trend van disinflatie (dalende inflatie) nog steeds gaande.

Daarom is het van cruciaal belang dat we daar donderdag de bevestiging van krijgen.

Dat leek vooral het geval te zijn nadat bekend werd dat de consumentenprijsindex (CPI) vorige week hoger uitviel dan verwacht en ook de producentenprijsindex (PPI) een hogere score noteerde dan verwacht.

Mocht de Core PCE prijsindex ook voor een negatieve verrassing zorgen komende week, dan kan dat weleens een tik opleveren voor de bitcoin koers.

Problemen voor bitcoin?

Op macro-economisch front lijken er zich dus voorzichtig wat donderwolken te vormen voor bitcoin. Aan de andere kant moeten we het ook niet overdrijven. Het zou ook prima kunnen dat de markt even op adem moet komen na de gigantische stijgingen van de afgelopen tijd.

Een puntje van zorg op dit moment is ook de Duitse economie, die vooral op het gebied van de industrie tegenvallende resultaten laat zien.

Volgens sommige analisten kan Duitsland weleens de eerste Westerse economie worden die sinds de pandemie in een recessie terechtkomt. Zou de Europese Centrale Bank dan de eerste zijn die op de rem moet trappen en van koers moet wijzigen?


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto

Discussieer verder in Premium

In de Premium omgeving van Crypto Insiders houden we deze ontwikkeling nauw in de gaten. Hier bespreken we dagelijks de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen en de potentiële impact op de bitcoin koers.

In onze Premium omgeving vind je een vriendelijke community van analisten en handelaren van alle niveaus. Hier kun je met experts en beginnelingen praten over de laatste markttrends en krijg je als eerst toegang tot uitgebreide analyses.

Ook organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen. We nodigen je graag uit om voor slechts €1 een 30-daagse proefperiode te starten in onze Premium omgeving.

Probeer de eerste 30 dagen voor 1 euro

 


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment