Waarom deze bitcoin cyclus mogelijk anders is dan alle eerdere

Louise de Graaf


Afgelopen weekend vond de vierde Bitcoin (BTC) halving sinds de oprichting van het netwerk plaats. In het verleden opende het befaamde evenement de deuren tot een gigantische bullmarkt, en ook dit keer verwachten de meeste crypto-investeerders niets anders. Voor het eerst in de geschiedenis heeft het decentrale activum al voor de halving een nieuw prijsrecord bereikt, wat de suggestie wekt op een versnelde cyclus. Wanneer kan de BTC koers mogelijk zijn absolute piek bereiken?


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Kan BTC later dit jaar al pieken?

In de tweede week van maart oversteeg bitcoin zijn in november 2021 behaalde all-time high van grofweg 69.000 dollar. Op 14 maart werd een hoogtepunt van 73.800 dollar bereikte, waarna de koers stoom moest afblazen.

Zoals gezegd was dit de eerste keer ooit dat al vóór de halving het oude prijsrecord werd verbroken. In het verleden werd pas enkele maanden na de halving de explosieve prijsstijging ingeluid die nieuwe records met zich meebracht. Het heeft de discussie doen oplaaien of de huidige cyclus mogelijk anders is dan wat de crypto-wereld in het verleden is voorgeschoteld.

In het verleden bereikte bitcoin steeds zijn piek van de bullmarkt ongeveer 518-546 dagen na de Bitcoin halving, zo schreef crypto-analist Rekt Capital op socialmediaplatform X. Dit zou betekenen dat ergens in het laatste kwartaal van volgend jaar de top van de huidige cyclus wordt bereikt.

Gezien het feit dat bitcoin al voor loopt op schema, zou de piek dit keer wellicht eerder plaats kunnen vinden. Gemeten vanaf het moment van het verbreken van de all-time high duurde het bij voorgaande cycli 266-315 dagen tot de absolute piek, volgens Rekt Capital. Volgens dit perspectief zou de top al tussen december van dit jaar en februari van volgend jaar neergezet kunnen worden.

Ook de gevestigde crypto-analist CryptoCon houdt rekening met laatstgenoemde scenario. Gisteren schreef hij het volgende op X:

‘’Wat we meestal zien na een halvering is een korte periode van stagnatie, gevolgd door het grootste deel van de rally naar de cycluspiek.Maar omdat de prijs zich nu bij de ATH’s bevindt, kan de cyclus verkort zijn en een cycluspiek vormen aan het einde van dit jaar in plaats van in 2025.’’

Spannende tijd voor bitcoin-investeerders

Niemand kan in ieder geval met zekerheid zeggen wat de koers exact in petto heeft. Nu de Bitcoin halving achter de rug is, is de inflatie van BTC in ieder geval weer iets teruggebracht. Of dit net als in het verleden een nieuwe langdurige prijsexplosie tot gevolg heeft, is allerminst een garantie.

Gezien de vertraagde toevoer van nieuwe bitcoins en de recent gelanceerde spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in januari, lijken de vooruitzichten voor de grootste crypto ter wereld uitstekend. Het beloven in ieder geval spannende tijden te worden voor crypto-enthousiastelingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment