VS lijkt crypto strijd te verliezen nu Hong Kong markt opent voor ETF’s

Louise de Graaf


Het is geen geheim dat crypto-regulatie in de Verenigde Staten problematisch is. Althans, dat vinden verschillende Amerikaanse crypto bedrijven. Zij zijn bang dat de industrie in andere landen de sector in de VS voorbij zullen streven door goede regels op te stellen. Het lijkt erop dat dit exact is wat er gebeurt, want Hong Kong is nu klaar om spot-ETF’s goed te keuren.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nog steeds geen bitcoin spot-ETF’s in VS

In de Verenigde Staten loopt momenteel een ruim tiental aanvragen voor spot-ETF’s voor bitcoin. Deze Exchange Traded Funds worden gezien als de heilige graal op het gebied van ETF’s, en de hoop is dat dit veel geld naar bitcoin zal brengen.

Er bestaan al Amerikaanse ETF’s voor bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), maar die zijn allemaal op crypto-futurescontracten gebaseerd. Dat betekent dat ze relatief duur zijn om te bezitten. Spot-ETF’s moeten hier verandering in brengen.

Maar de VS loopt erg achter op sommige andere delen van de wereld, want de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) weigert om de ETF’s goed te keuren. Er bestaan namelijk al verschillende spot-ETF’s voor bitcoin in andere landen, waaronder een fonds uit Nederland.

De SEC weigert vooralsnog om dergelijke fondsen goed te keuren, en bovendien om überhaupt duidelijkheid te scheppen voor de sector in de VS. Coinbase heeft vorige week daarom nog zijn aanklacht tegen de SEC doorgezet, omdat het klaar is met de onduidelijkheid.

Hong Kong staat indiening spot-ETF’s toe

Ook Hong Kong ziet wel brood in de ETF’s. Op vrijdag heeft de Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) een document gepubliceerd waarin het constateert dat het open staat voor ‘virtual asset spot exchange-traded funds’. Dat is een dure term voor spot-ETF’s voor cryptocurrencies. De SFC heeft het over crypto-ETF’s in het algemeen, niet alleen over bitcoin-ETF’s.

De beleidsmaker is bereid om verzoeken van bedrijven in acht te nemen, zolang ze voldoen aan de voorwaarden. Zo mogen uitgevers van spot-ETF’s alleen transacties doen met bedrijven die een crypto-vergunning hebben van de SFC. Ook is de juiste custodian voor de tokens en accurate prijscitatie vereist.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment