volatiliteit verwacht door ‘token unlock’

Louise de Graaf


In februari wordt er maar liefst $1 miljard aan tokens zogenaamd ‘unlocked.’ Dit houdt in dat de tokens het leven in geroepen worden om gebruikt te worden waar ze voor bedoeld zijn. Vandaag is sei (SEI) aan de beurt. Er worden maar liefst 125 miljoen tokens unlocked, met een waarde van $119 miljoen. De komende unlock wordt met spanning afgewacht en heeft al een flinke impact op de koers.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Cryptocurrency ‘sei’ gaat door het dak in afwachting van token unlock

Sei, de token van het Sei ecosysteem, staat maar liefst 12,3% in de plus vandaag. Dit kan te maken hebben met de zogeheten token unlock die eraan komt. 125 miljoen stuks van SEI zullen vandaag worden vrijgegeven aan de markt. Gezamenlijk hebben de munten een waarde van maar liefst $119 miljoen. 

Een behoorlijke hoeveelheid, die een aanzienlijke impact kan hebben op de koers van een altcoin. In sei is dat ook het geval. Naast de prijsstijging van 12% is het handelsvolume ook gestegen, met maar liefst 37%. 

De tokens zijn echter nog niet op de markt. Hoe het verdere verloop van de cryptocurrency zal uitpakken wordt met spanning in de gaten gehouden. Token unlocks gaan namelijk vaak gepaard met veel volatiliteit. 

Nieuwe update en token unlock ontketenen fikse stijging

Dat is in dit geval ook al voor de unlock het geval. De koers maakt grote schommelingen, met hoogtepunten rond de $1,- en dieptepunten rond de $0,93. Om 11 uur vanochtend zette de munt een fikse stijging in, en klom in een halfuur tijd van $0,91 naar een waarde van maar liefst $0,98.

De stijging hoeft overigens niet alleen aan de token unlock te liggen. In een tweet heeft het officiële Sei Network-account aangekondigd dat het een update gaat doorvoeren. ‘Devnet’ stelt ontwikkelaars in staat om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te implementeren. Belangrijke upgrades als deze hebben vaak positieve invloeden op koersen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan 11,2 SEI! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak €10,- gratis

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 1.169Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment