Vijfde grootste Bitcoin belegger verplaatst plots $6 miljard aan BTC

Louise de Graaf


Recente gegevens onthullen dat een van de grootste bitcoin (BTC) beleggers ter wereld maar liefst $6 miljard aan BTC heeft verplaatst. Sinds de grootschalige crypto-investeerder dit bedrag in 2019 op zijn wallet ontving, is er geen activiteit meer waargenomen. Tot nu toe.


Bitcoin staat op het punt een ongekend record te breken

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Grote cryptoholder verplaatst miljarden aan BTC

De beweging van deze enorme som bitcoin, die werd opgemerkt door blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence, is afkomstig van de vijfde rijkste bitcoin-whale ter wereld. De op vier na grootste bitcoin-beleggers heeft voor het eerst sinds 2019 meer dan $6 miljard aan bitcoin verplaatst naar drie nieuwe wallets.

De anonieme bitcoin-houder heeft in totaal 94.500 bitcoin in beheer. Deze crypto vertegenwoordigt een waarde van $6,05 miljard. Het is bijna zijn volledige saldo dat hij over heeft geboekt. Dit deed hij op 23 maart, waarbij slechts 1,4 BTC in het oorspronkelijke adres achterblijft. Dat blijkt uit een bericht van 25 maart van Arkham Intelligence:

“Er is $5,03 miljard aan BTC verzonden naar bc1q8yj, waarbij de adressen bc1q6m5 en bc1q592 respectievelijk $561,46 miljoen en $488,40 miljoen aan BTC hebben ontvangen. bc1q592 heeft sindsdien die fondsen verder doorgestuurd”, meldt het blockchain-analyseplatform.

De crypto-overdracht gebeurde op een moment dat meer grote bedrijven en instellingen interesse tonen in bitcoin. Dit komt vooral door de aanstaande bitcoin halving. Bij deze gebeurtenis wordt de beloning die miners krijgen voor het maken van nieuwe blokken gehalveerd. Dit staat gepland voor eind april.

Maar hoe bereid jij je voor op dit 4-jaarlijkse evenement? Vermogensbeheerder Galaxy Digital gaat uit van een daling die zo’n 15 tot 20% zal betreffen.

Bitcoin opmars door halving en ETF’s

Bitcoin bereikte onlangs weer het prijspunt van $70.000. Tegelijkertijd begonnen investeerders opnieuw met het kopen van bitcoin. Op 18 maart bereikte het aanbod van BTC op Coinbase het laagste niveau in negen jaar, met 344.856 BTC.

Christopher Cheung, partner bij digitale activafondsen Ten Squared, denkt dat de huidige rally van bitcoin wordt voornamelijk gedreven door twee gebeurtenissen. Dat zijn de verwachtingen omtrent de halving en de toegenomen institutionele instroom door de tien nieuwe  bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten.

“De betrokkenheid van traditionele financiële instellingen zoals BlackRock en Fidelity bij het lanceren van BTC-producten legitimeert cryptocurrency verder als een alternatieve activaklasse. Dit vermindert het ‘carrière-risico’ voor investeerders die eerder aarzelend waren om de cryptomarkt te betreden.”


Post Views: 260

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment