Verstappen boos na uitspraken ChristenUnie over miljoenensalaris

Louise de Graaf


De verkiezingen staan voor de deur en dus zijn alle politici druk hun standpunten en idealen te delen met Nederland. Een van die politici is Pieter Grinwis van de ChristenUnie. Die zette op Radio 1 uit het niets de aanval in tegen Formule 1-coureur Max Verstappen. De politicus kon meteen rekenen op felle kritiek op zijn uitspraken.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Max Verstappen moet belasting betalen, vindt ChristenUnie

Verstappen is wereldkampioen in de F1 en is inmiddels een absolute held voor velen wereldwijd. Het salaris van Max Verstappen liegt er ook niet om; de Nederlander heeft de afgelopen jaren goed geboerd in de Formule 1, en zal dit de komende jaren waarschijnlijk blijven doen.

Nederlanders die veel verdienen moeten normaal gesproken ook veel belasting afdragen, maar niet Verstappen. Hij woont namelijk in Monaco, een minilandje dat geen onderdeel is van de Europese Unie. Het belastingtarief voor inwoners van dat landje is welgeteld 0,0%. De Nederlandse staat loopt daarom miljoenen aan inkomstenbelasting mis.

En dat zit Grinwis van de ChristenUnie niet lekker. Tijdens Geld of je Leven op Radio 1 stelt hij een “Max Verstappen-heffing” voor, iets wat hijzelf een “innovatief voorstel” noemt. De politicus heeft het overigens niet alleen gemunt op de coureur. De heffing zou gelden voor alle Nederlanders die in het buitenland wonen om ‘belasting te ontwijken.’

Heftige kritiek barst los, onder andere van vader Verstappen

De racer heeft inmiddels een hoop fans en uiteraard komt een groot deel van hen op voor de Nederlander. Maar ook vader Jos Verstappen moet niets hebben van het idee van de politicus. “Wat een mafketel is dit,” schrijft vader Verstappen in een reactie op X.

Of een dergelijk voorstel überhaupt haalbaar is, blijft de grote vraag. Eerder liet de manager van Verstappen al weten dat hij het terecht vindt dat de coureur geen belasting betaalt in Nederland. Overigens betaalt soms wél belasting in Nederland, namelijk wanneer hij racet op Zandvoort.

“Verder hebben wij geen activiteiten in Nederland. Waarom zouden we daar dan belasting over buitenlands inkomen moeten betalen?” aldus de manager van Verstappen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment