Verspreiding Bitcoin ETF-momentum: Hong Kong’s grote ambities

Louise de Graaf


De focus in crypto land ligt volledig op het Amerikaanse Bitcoin (BTC) beursfonds, of ETF. Maar ook andere jurisdicties lijken van dit ETF momentum gebruik te willen maken en zo snel mogelijk hun eigen Bitcoin ETF uit te willen rollen. Een van deze landen is Hong Kong.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF naar Hong Kong?

De situatie in de Oost-Aziatische stadstaat lijkt namelijk optimaal voor de lancering van een Bitcoin ETF. De Security and Futures Commission (SFC) in Hong Kong is namelijk zeer crypto gezind. Dit zegt Yat Siu, voorzitter van het Web3-investeringsfonds Animoca Brands uit Hong Kong, in gesprek met crypto nieuwsplatform The Block.

“De SFC zei een maand geleden dat ze open staan voor het verwijden van de toegang tot digitale assets. En ik moet zeggen dat een Bitcoin spot ETF eigenlijk helemaal niet controversieel is,”

Aldus Yat Siu. Alle ogen zijn dus vooralsnog gericht op de Verenigde Staten. Een goedkeuring van een Bitcoin spot ETF in de Verenigde Staten zou de grootste gebeurtenis zijn in de geschiedenis van de crypto industrie. Zodra de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) een ETF goedkeurt, dan zal Hong Kong heel snel volgen, denkt Yat Siu.

“Ik kan me voorstellen dat Hong Kong zal volgen. Vooral omdat de Verenigde Staten veel van het zware werk heeft gedaan.”

Yat Siu doelt op al het administratief werk van de SEC. De SFC in Hong Kong kan op dit werk voortborduren. In november gaf de SFC al aan de mogelijkheden voor een Bitcoin spot ETF al te verkennen.

Hong Kong heeft grote crypto ambities

Dit jaar heeft Hong Kong zeer grote stappen gemaakt wat betreft diens crypto adoptie. Eerder dit jaar in juni startte Hong Kong met het uitgeven van officiële licenties aan crypto handelsplatformen. Een lancering van een Bitcoin spot ETF zou de kers op de taart zijn.

Met deze ETF ambitie lijkt Hong Kong het voortouw te nemen in Oost-Azië, een regio die sowieso al voorop loopt als het gaat om crypto adoptie. Mocht Hong Kong daadwerkelijk in de voetsporen van de Verenigde Staten treden en een Bitcoin spot ETF goedkeuren, zou dat diens positie in de regio als crypto hub enkel versterken.

Maar laten we niet op de feiten vooruit lopen. Alle ogen zijn vooralsnog gericht op de Verenigde Staten en de SEC. Naar verwachting zal begin januari de knoop worden doorgehakt.

 

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment