Vermogensbeheerder voorspelt bizarre groei voor Ethereum Layer-2’s

Louise de Graaf


Analisten van het investeringsbedrijf VanEck voorspellen een gouden toekomst voor Ethereum (ETH). Ze voorspellen namelijk dat in 2030 Ethereum Layer 2 (L2) een marktwaarde zal bereiken van $1 biljoen, een gigantische stijging vanaf het huidige punt.


Ethereum ‘open interest’ bereikt recordhoogte – goed of slecht nieuws?

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Layer 2 blockchains

L2 blockchains zijn een toevoeging aan L1 blockchains zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum en bieden nieuwe mogelijkheden om de transactieverwerking te verbeteren en de kosten te verlagen.

Ethereum is druk met het ontwikkelen van deze technologie en probeert dit steeds meer te integreren in het gehele netwerk. L2’s hebben een geweldig potentieel en zouden de gehele blockchaintechnologie kunnen veranderen.

Ethereums grootste uitdaging

Ethereum is momenteel een van de grootste crypto’s met een marktwaarde van $400 miljard. Volgens de analisten is de voornaamste uitdaging van Ethereum de beperkte capaciteit om gegevens te verwerken, op te slaan en te berekenen volgens. L2 blockchains moeten deze uitdaging aan gaan en het probleem oplossen.

De analisten van Van Eck stellen dat Ethereum L2’s samen een marktwaarde van $1 biljoen kan bereiken. Dit kan doordat Ethereum 60% van de gehele marktwaarde van publieke blockchains zou beslaan in 2030.

Momenteel zijn er 46 L2’s met een totale marktwaarde van $46 miljard. De grootste is Arbirtum met een marktwaarde van $18 miljard. Om $1 biljoen te bereiken moet er dus nog een heleboel gebeuren.

L2’s waardevoller dan Ethereum

“Ethereum’s dominantie in smart contracts wordt bemoeilijkt door een kritieke hindernis: schaalbaarheid. Alhoewel het netwerk ongeëvenaarde veiligheid en decentralisatie biedt, stijgen de transactiekosten en verwerkingstijden wanneer het gebruik toeneemt.” schrijven de analisten.

Ze verwachten dat L2 deze schaalbaarheid niet als struikelblok heeft. Daarom zal “de omzet van L2 die van Ethereum zal overschrijden, omdat Ethereum niet op kan tegen de verwerkingscapaciteit of de gebruikerservaring van L2’s.”

Ondanks dat voorspellen de analisten niet een rooskleurige toekomst voor elke L2 token. Vanwege de ongelofelijke competitie verwachten ze niet veel van de lange termijn waarde van verschillende L2 tokens.

In het rapport wordt voorspeld dat de waarde van L2 ook in de nabije toekomst zal toenemen, mede omdat L2 al veel waardevolle tokens heeft. Verder zullen ze veel grote projecten gaan starten in de komende 18 maanden dat de marktwaarde al moet doen toenemen tot $100 miljard.


Post Views: 82Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment