VeChain en UFC lanceren unieke ‘getokeniseerde handschoenen’

Louise de Graaf


VeChain (VET), de officiële crypto partner van de Ultimate Fighting Championship (UFC), gaat blockchaintechnologie integreren met de handschoenen van UFC-vechters. Het markeert een unieke en revolutionaire stap in de samenwerking tussen de crypto-gigant en de bekende vechtsportorganisatie.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Blockchain integratie UFC handschoenen

Vechain, een in 2015 opgericht blockchain-platform gericht op het verbeteren van supply chain management, sloot in juni 2022 een 5-jarige samenwerking met de UFC. Voor een totaalbedrag van $100 miljoen dollar mag VeChain zichzelf tot 2027 de officiële layer-1 blockchain partner van de UFC noemen. Het markeert de grootste sponsordeal ooit voor de UFC.

VeChain liet gisteren op socialmediaplatform X weten dat de krachtenbundeling een ‘’grote stap voorwaarts’’ te wachten staat. De NFC (Near Field Communication) chips waar VeChain mee werkt zullen namelijk ingebed worden in de vechtershandschoenen om alle bewegingen van de UFC-vechter te registreren en veilig op de blockchain te plaatsen.

Na het gevecht zullen de atleten hun handschoenen “doneren en weggeven”, waardoor deze veranderen in verzamelobjecten. De chips in elk paar stellen een koper in staat om via een smart contract op het VeChainThor-netwerk de echtheid van het item te controleren. De vechters zullen deze handschoenen voor het eerst dragen tijdens UFC 300, dat vandaag plaats zal vinden.

VeChain is opgezet met het doel om de authenticiteit van (luxe) producten te verifiëren. In de aankondiging beweert VeChain dat het systeem fraude in de secundaire markt zal helpen voorkomen, wat naar eigen zeggen een veelvoorkomend probleem is voor kopers die handschoenen willen bezitten die tijdens specifieke gevechten zijn gedragen.

VeChain heeft bekendgemaakt dat ze een eerste reeks van 12 exclusieve handschoenen zullen schenken aan beroemde ‘’A-lijst sterren’’, waaronder Joe Rogan. Dana White, de CEO van UFC, zal een live presentatie houden om de samenwerking aan te kondigen.

Vechain koers mee omlaag getrokken

De cryptomarkt heeft gisteren een behoorlijke crash gezien, en ook vechain kon niet aan een daling onstnappen. Net als veel andere altcoins verloor vechain meer dan 20 procent van zijn waarde.

De koers bevindt zich momenteel echter alweer een stuk hoger dan zijn dieptepunt van gisteren. Terwijl het gros van de cryptomarkt nog meer dan 10 procent lager staat dan gisteren, staat vechain ‘slechts’ 5,93% lager.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment