VanEck zet Bitcoin ETF in om Bitcoin netwerk te verbeteren

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

Vermogensbeheerder VanEck, één van de kanshebbers om een Bitcoin (BTC) beursfonds op de Amerikaanse markt te lanceren, wil zijn Exchange-Traded Fund (ETF) inzetten ten gunste van het Bitcoin netwerk. VanEck heeft namelijk een grote toezegging gedaan om een deel van de opbrengst te doneren aan Bitcoin-ontwikkelaars.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

5% van BTC winst naar ontwikkelaars

Het investeringsbedrijf liet gisteren op sociale mediaplatform X weten een initiële donatie te hebben gedaan aan Bitcoin Brink, een organisatie zich inzet voor de ondersteuning van Bitcoin Core ontwikkelaars. Daarnaast zal VanEck voor ten minste 10 jaar 5 procent van de behaalde winsten uit zijn Bitcoin ETF, indien goedgekeurd, schenken aan dezelfde organisatie.

‘’Jullie onvermoeibare toewijding aan decentralisatie en innovatie vormt de hoeksteen van het Bitcoin-ecosysteem, en wij staan klaar om het te ondersteunen’’, zo schrijft VanEck.

Bitcoin Brink is in 2020 opgericht om het Bitcoin-protocol te stimuleren door middel van onderzoek en ontwikkeling en door de ontwikkelaarsgemeenschap te ondersteunen.

“Ik vind het fantastisch nieuws”, zegt Jonathan Bier, die deel uitmaakt van het bestuur van Brink. “Het open source ontwikkelingswerk aan Bitcoin is echt belangrijk en het is fantastisch dat VanEck genereus teruggeeft aan de kern van het ecosysteem.”

Het is niet de eerste keer dat Bitcoin Brink ondersteund wordt door een grote naam. In juni vorig jaar doneerde Twitter-oprichter Jack Dorsey nog 5.000 dollar middels zijn eigen subsidiefonds genaamd ‘Start Small’.

Bitcoin ETF-strijd nadert kookpunt

Naast VanEck zijn er nog 10 andere gegadigden in de race om een Bitcoin ETF te lanceren. Eerder vandaag kon je lezen dat alle kanshebbers hun bijgewerkte 19b-4 amendementen hebben ingediend na gesprekken met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC)

Deze stap wordt beschouwd als cruciaal in de strijd voor goedkeuring, maar het betekent nog niet dat de eindstreep is gehaald. Op 10 januari, ofwel volgende week woensdag, verstrijkt de laatste deadline van de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares en naar verwachting zal de toezichthouder tegen die tijd alle aanvragen goedkeuren.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment