vandaag vindt belangrijke hoorzitting plaats

Louise de Graaf


Ripple, het bedrijf achter XRP, is nog altijd verwikkeld in de rechtszaak die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangespannen. Maar vandaag zal het niet zijn enige zaak meer zijn. Een investeerder is namelijk op eigen houtje ook een rechtszaak begonnen, en blijkt al veel bondgenoten te hebben.


Ripple kondigt mega ‘buy back’ van aandelen aan, nu $11 miljard waard

  • xrp-xrp-logo

    Ripple nieuws

Nóg een rechtszaak tegen Ripple?

De crypto-investeerder Vladi Zakinov is een rechtszaak tegen Ripple begonnen omdat hij vindt dat Ripple de coin XRP heeft verkocht als een ongeregistreerd effect. Klaarblijkelijk vinden veel mensen dit, want Zakinov heeft class-action-status gekregen. Zakinov voert de zaak nu dus namens meer mensen.

Hij is in 2018 al begonnen met de zaak, en op donderdag wordt deze voortgezet. Om 18:30 uur Nederlandse tijd zal vandaag in de districtsrechtszaal van San Fransisco de rechtszaak tussen de twee partijen worden voorgezet. Op de website van de rechtszaal vind je twee Zoom-links.

De eerste link is bedoeld voor publieke hoorzittingen. De tweede link is voor niet-publieke bijeenkomsten, bijvoorbeeld voor mogelijke schikkingen. De rechtbank benadrukt dat het verboden is om de hoorzitting op te nemen en om screenshots te nemen.

Maakt Ripple een kans?

De in de XRP-community actieve advocaat Bill Morgan zal de zaak op deze wijze bijwonen en commentaar geven. Hij benadrukt dat Ripple een enorme achterban heeft, en dat je de voorstanders van Zakinov op één hand zou kunnen tellen. De eerste hoorzitting vindt de komende maand plaats, het hoofdproces volgt op 15 april.

De rechtszaak, bekend als Zakinov vs. Ripple, kan verstrekkende gevolgen hebben voor de hele cryptosector. Een eventuele uitspraak in het voordeel van de XRP-investeerders kan een precedent scheppen voor vergelijkbare toekomstige zaken tegen andere cryptobedrijven. De focus van de zitting op 11 januari ligt op het vaststellen van de procedures rondom de kennisgeving aan de betrokken partijen, wat inhoudt dat de rechtbank specifieke procedures zal bepalen die gedurende het proces gevolgd moeten worden.

Ripple wordt ook bijgestaan door de tienduizenden medestanders van advocaat John Deaton, die allemaal vinden dat Ripple gelijk heeft in de zaak tegen de SEC. Deaton was eigenlijk altijd al erg anti-SEC en denkt al sinds vorig jaar dat Ripple de zaak volledig zal winnen.

Ripple heeft ook het geluk dat het al verschillende juridische overwinningen op zijn naam heeft staan met betrekking tot XRP. Zo vond de rechter in de door de SEC aangespannen zaak afgelopen zomer dat secundaire verkopen van XRP niet onder de effectenwetgeving van de VS valt.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment