Vader van Ripple topman werd XRP miljonair na vroege aankoop

Louise de Graaf


David Schwartz, CTO bij Ripple (XRP), deelde een glimps van zijn vader’s intuïtieve investeringsvermogen. Hij onthulde een gigantische aankoop van XRP tokens door zijn eigen vader in een tijd waarin de waarde van deze crypto een fractie was van wat het vandaag de dag is.

Vader maakte serieuze XRP winsten

Schwartz stelde in een reactie op een vraag op X dat zijn vader in april 2014 meer dan een miljoen XRP tokens kocht, tegen een prijs van slechts $0,005 per stuk. Een interessant feit is dat deze aankoop plaatsvond tijdens een periode waarin XRP een van zijn historische dieptepunten bereikte toen de waarde van de munt daalde na een piek van $0,061 in december 2013. 

De huidige waarde van XRP, liggend op $0.521, transformeerde wat lijkt op een bescheiden investering van ongeveer $5.000 in een bedrag van ongeveer $520.000. Het gaat zelfs nog verder. Op de all-time high van XRP zou deze portefeuille een verbazingwekkende $3,3 miljoen waard zijn geweest, met rendementen die de 65.000% overstegen.

De vader van Schwartz zou op dit moment nog geen enkele XRP token hebben verkocht.

Speculaties en voorspellingen over XRP

Het delen van deze fascinerende financiële reis door David Schwartz heeft niet alleen de lichten gericht op de potentieel lucratieve natuur van crypto-investeringen vanuit een historisch perspectief, maar het heeft ook de speculatieve discussies binnen de crypto-gemeenschap aangewakkerd. 

Terwijl de wereld van cryptocurrencies bekend staat om zijn volatiliteit en onzekerheden, levert het ook verhalen op van mensen die, door strategische inzet en soms een vleugje geluk, astronomische rendementen zien op hun investeringen. Het verhaal van Schwartz’s vader dient als een herinnering aan de wilde rit die XRP investeerders kunnen ervaren.

Op het moment van schrijven staat de koers van XRP op ongeveer $0,552. Dat is zo’n 73% lager dan de piek in april van 2021. De koers heeft dus nog een behoorlijke weg te gaan voordat historische hoogtepunten weer worden bereikt.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment