USDT reserves worden live zichtbaar

Louise de Graaf


Tether, het bedrijf achter stablecoin USDT, blijft zich inspannen om zijn imago te versterken. Vanaf volgend jaar zal de koning onder de stablecoins in real-time zijn reserves aan gaan tonen. Dit maakt Bloomberg bekend. 


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

USDT versterkt het vertrouwen

Jarenlang werd Tether bekritiseerd. Zo werd het bedrijf  verweten niet transparant genoeg te zijn over zijn reserves. Inmiddels hebben critici weinig meer te klagen. Tether is namelijk een voorbeeld voor de crypto industrie wat transparantie betreft. De real-time reserves die vanaf volgend jaar beschikbaar gemaakt zullen worden, zullen deze voorbeeldfunctie van Tether enkel versterken.

Ook zien de reserves er gezond uit. In kwartaal twee had Tether een reserve surplus van $3,3 miljard. Nog niet heel lang geleden, in 2021, kreeg Tether een boete omdat USDT tussen 2016 en 2018 niet volledig gedekt was. Vandaag de dag update Tether dagelijks zijn reserves. Deze zijn op de website van Tether te bekijken. 

Inmiddels lijken de problemen en beschuldigingen dus verleden tijd. Wat wel nog een beetje apart is, is dat het accountancybedrijf dat alle audits voor Tether doet een relatief onbekende partij is. Het gaat hierbij om BDO Italy uit Italië. Critici zetten nog weleens hun vraagtekens bij de betrouwbaarheid van dit Italiaanse bedrijf. Er zijn echter geen duidelijke redenen dat er sprake is van iets schimmigs bij deze financiële audits.

Tether krijgt een nieuwe CEO

Eerder deze week werd ook bekend dat Tether een nieuwe CEO heeft aangesteld. Voormalig CTO van Tether, Paolo Ardoino, bekleedt vanaf deze week de positie van CEO. Ardoino, die sinds 2017 al werkzaam is bij Tether, geeft aan blij te zijn met de nieuwe aanstelling.

“Ik ben verheugd en vereerd om de rol van CEO van Tether op me te nemen. Tijdens mijn loopbaan, die in 2014 startte bij Bitfinex en later in 2017 bij Tether, heb ik de mogelijkheden gehad veel mensen te leren kennen. Mensen die goede vrienden en familie werden. En als familie hebben we ongelooflijke resultaten behaald. Samen dromen we. Samen ontwikkelen we. Samen zijn we niet te stoppen.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment