Uniswap ontploft na groot nieuws voor UNI-houders

Louise de Graaf


Na de mooie stijging tot boven de $52.000 is de bitcoin (BTC) even gepauzeerd. Ook vandaag gebeurt er weinig bij de koning der cryptocurrencies. Over de afgelopen 24 is de prijs van BTC met 1,1% gedaald. Op de altcoin-markt is er een stuk meer leven in de brouwerij. Meerdere coins zijn dik in de dubbele cijfers gestegen of gedaald. Met name Uniswap (UNI) valt op.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met eem kleine 0,7% gedaald naar $2,05 biljoen in de afgelopen 24 uur. Nog altijd bevindt de crypto markt zich dus ruim boven de $2 biljoen in totale waarde.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €47.117 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een bescheiden daling van 1,14%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $50.940.

De hardste stijgers, waaronder UNI

Uniswap (UNI), Lido DAO (LDO) en Mantle (MNT) zijn de drie hardst gestegen cryptocurrencies uit de top 50. Vooral UNI is vandaag echt door het dak gegaan en laat vrijwel alle andere cryptocurrencies ver achter zich.

  • UNI is met maar liefst 61,7% gestegen tot $11,99
  • LDO is met 3,7% gestegen tot $3,18
  • MNT is met 2,6% gestgegen tot $0,78

Alledrie mooi stijgingen, maar de ster van de show vandaag is uiteraard UNI. De reden voor de enorme stijging heeft mogelijk te maken met het feit dat Uniswap plannen bekend heeft gemaakt om de omzet van de exchange te delen met UNI-houders. Het plan is zeker nog niet goedgekeurd, maar de koers reageert desalniettemin enorm fel!

Het voorstel werd ingediend door Erin Koen, governance lead van de Uniswap Foundation. Mocht het voorstel worden goedgekeurd dan kunnen token-houders dus meeverdienen aan de omzet van de Uniswap exchange. Een gigantische verandering die grote gevolgen kan hebben voor niet alleen Uniswap, maar ook andere decentrale exchanges.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto

De hardste dalers, waaronder Injective

Injective (INJ), Immutable(IMX) en Celestia (TIA) zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur in de top 50. Deze 3 altcoins zijn respectievelijk met 7,3%, 6,2% en 6,1% gedaald. Relatief forse dalingen, maar als we uitzoomen zien we bij alle drie de munten geen vuiltje aan de lucht. IMX staat over de afgelopen 7 dagen zelfs met 70% in het groen.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Anycoin geeft iedereen vandaag 750.000 BONK gratis

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Anycoin Direct 750.000 BONK gratis aan alle lezers van Crypto Insiders.Gebruik de knop hieronder om je 750.000 gratis BONK direct te claimen.

Pak 750.000 BONK gratis


Bitcoin koers daalt tot cruciaal punt, BNB schittert na goed nieuws

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Vandaag was er een minder leuk, maar tegelijkertijd enorm belangrijk artikel te lezen op de website. Het ging over de belastingaangifte van 2024 en waarom crypto beleggers goed op moeten letten dit jaar. Belasting betalen is iets waar niemand blij van wordt, maar helaas kom je er niet onderuit. Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan bij de jaarlijkse traditie.


Post Views: 145

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment