Uniek crypto concept wordt verder omarmd door Nike

Louise de Graaf


Het wereldberoemde sportmerk Nike is al een tijdje actief in de wereld van crypto, en in het bijzonder non-fungible tokens (NFT’s). De sportgigant verbindt op unieke wijze de blockchain met ‘’de echte wereld’’ door een digitaal verzamelitem tezamen met een fysieke sneaker te lanceren.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Nike brengt nieuwe NFT uit

Gisteren liet Nike in een nieuw bericht op X weten dat de ‘RTFKT x Nike Dunk Ghost en Void edities’ nu beschikbaar zijn voor pre-order.

RTFKT is een NFT-bedrijf dat Nike eind 2021 heeft overgenomen. Het bedrijf is in 2020 opgericht en maakt gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van gaming engines, NFT’s, blockchain en augmented reality om virtuele producten en ervaringen te delen.

Nike bracht eerder dit jaar zijn eerste virtuele sneaker uit met RTFKT en slaat nu weer toe. De RTFKT x Nike Ghost editie en de RTFKT x Nike Void editie wordt zowel fysiek als digitaal, in de vorm van een NFT, gelanceerd. De fysieke schoenen, die enkele futuristische aspecten hebben, kosten 222 dollar.

In tegenstelling tot de RTFKT x Nike Air Force 1 sneakers, die eerder dit jaar werden gelanceerd, hebben fans niet de desbetreffende NFT nodig om het fysieke exemplaar in handen te krijgen. In plaats daarvan kun je er zelf voor kiezen om de digitale tweeling, die verbonden is met het fysieke paar, te bemachtigen.

Er zit namelijk een ingebouwde NFC-chip (‘Near Field Communication‘) in de sneakers, genaamd de ‘RTFKT World Merging-chip’, waarmee de eigenaar een digitaal verzamelobject kan verkrijgen en het verzonden fysieke product verbinden met het desbetreffende digitale verzamelobject.

Het is niet duidelijk op welke blockchain de digitale sneakers worden gemint. De eerdere edities werden op het netwerk van Ethereum (ETH) uitgebracht, maar de NFT-collecties van het eigen platform van Nike, ‘.Swoosh’, staan juist op Polygon (MATIC), een populair Ethereum schalingsnetwerk.

Crypto platform Nike

.Swoosh werd eind vorig jaar in het leven geroepen en stelt fans in staat om NFT’s te verzamelen en zelfs samen met het bedrijf te creëren. In april introduceerde Nike haar allereerste NFT collectie op dit platform.

Deze collectie, genaamd ‘Our Force 1 (OF1)’, bestaat uit virtuele sneaker NFT’s die waren ontworpen als eerbetoon aan de iconische Nike Air Force 1 sneaker van 41 jaar geleden.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment