Uniek Bored Ape NFT restaurant sluit deuren terwijl waarde keldert

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

Een restaurant in Los Angeles, dat een Bored Ape Yacht Club (BAYC) non-fungible token (NFT) als merk gebruikte, serveert zijn laatste hamburgers en frietjes na twee jaar in bedrijf te zijn geweest. De franchise zelf blijft wel in cryptohanden. De gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) Hungry neemt het namelijk over.

  • icon-nft

    NFT nieuws

Eigenaar hamburger restaurant in California koopt voor bijna een half miljoen dollar aan NFT’s voor branding

Bored & Hungry opende zijn eerste locatie in Long Beach op 11 april 2022. Op het moment van opening stond er een flinke rij in de 7th Street in het kuststadje Long Beach, Californië in de VS.

Eigenaar Andy Nguyen had een maand voor de opening de Bored Ape 6184 gekocht voor $268.000, samen met drie andere Mutant Apes ter waarde van $187.000. De NFT werd ook het logo van het restaurant en de overige aangekochte Apes werden opgenomen in de branding van het restaurant.

Bored & Hungry onderscheidde zich van andere lokale hamburgerrestaurants door klanten hun maaltijden te laten kopen met ethereum (ETH) en apecoin (APE) naast traditionele pinpassen en creditcards.

“Bored & Hungry was niet bedoeld als langetermijnproject,” zei Nguyen. “En het nam onze middelen weg van ons andere werk. […] Het experiment nam een veel gekkere wending dan we ooit hadden verwacht.”

NFT thema restaurant zet focus op Azië

Het restaurant bleek uiteindelijk wel moeite te hebben met het uitbreiden van de klantenkring buiten de crypto-enthousiasten. Hoewel de oorspronkelijke Bored & Hungry misschien gesloten is, is Nguyen optimistisch over de toekomst van het merk in Amerika. Hij houdt aandeel in het merk.

“De ondersteunende BAYC- en Web3-gemeenschap heeft ons geholpen om voorop te lopen bij het gebruik van eigendom van het digitale IP-asset en het creëren van een restaurant merk,” zei Nguyen maandag op Twitter. De groei van het merk wereldwijd was zeer onverwacht. “Bored & Hungry opende veel deuren en relaties voor mij.”

Nguyen wees erop dat het Bored & Hungry-merk nu vier locaties heeft, met drie in de Filipijnse hoofdstad Manila en een andere in Seoul, Zuid-Korea. Met de focus op Azië en het Midden-Oosten zei Nguyen dat er binnenkort Bored & Hungry pop-ups komen in Hong Kong, Singapore en Dubai.

“De thuisbasis is misschien verdwenen, maar blijf op de hoogte, want Bored & Hungry zal binnenkort hun nieuwe thuis in de VS aankondigen!” tweette Nguyen.

Waarde Bored Apes NFT’s flink gedaald sinds 2022

De NFT’s van Nguyen zijn nog niet verkocht, al is de waarde wel flink gedaald ten opzichte van de aanschafprijs. De Bored Apes zijn gemiddeld zo’n $50.00 waard en de Mutants rond de $8.500.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment