Topmanagers Binance in groten getale vertrokken: problemen houden aan

Louise de Graaf


Binance, nog altijd de allergrootste crypto exchange ter wereld, wordt geconfronteerd met een groeiende uitstroom van topmanagement. Stéphanie Cabossioras, de uitvoerend directeur van Binance France, heeft onlangs haar positie verlaten, waardoor het aantal vertrekkende senior executives in 2023 alleen al op ten minste tien komt. Wat zit hierachter?


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Opeenvolgende vertrekken bij Binance

Dit keer gaat het om Stéphanie Cabossioras. Zij werd in november 2022 gepromoveerd tot algemeen directeur van de Franse tak van Binance. Vóór haar avontuur bij Binance diende ze als algemeen raadgever bij Autorité des Marchés Financiers, een organisatie verantwoordelijk voor veel van de financiële regelgeving in de Canadese provincie Quebec.

David Prinçay, ook gelieerd aan Binance France, bevestigde het vertrek van Cabossioras in een bericht op X (voorheen bekend als Twitter). Hij schreef: “We bedanken Stéphanie voor haar sterke bijdrage aan Binance France en wensen haar het beste voor haar volgende uitdaging.”

Het vertrek van Cabossioras komt na een onderzoek dat in juni door het Openbaar Ministerie van Parijs werd gestart naar Binance France. De aantijgingen bestonden uit onder meer witwaspraktijken. Serieuze beschuldigingen dus.

Binance onder juridische druk

Dit jaar was moeilijk voor Binance vanwege diverse juridische problemen. Naast het vertrek van meerdere topmanagers, waaronder de chief strategy officer Patrick Hilman en global vice president van marketing en communicatie, Steve Milton, heeft het bedrijf ook te maken met rechtszaken in de Verenigde Staten. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft Binance aangeklaagd voor het vermeend opereren als een niet-geregistreerde effectenbroker, naast andere beschuldigingen.

Binance CEO, Changpeng “CZ” Zhao, heeft echter de recente gebeurtenissen weggewuifd en beschreef ze als normale delen van de bedrijfsevolutie. Hij verwijst daarom ook naar negatieve berichtgeving als FUD (fear, uncertainty and doubt).

Het vertrek van topmanagers bij Binance en de aanhoudende juridische problemen onderstrepen de volatiliteit en uitdagingen waarmee crypto bedrijven worden geconfronteerd in een snel evoluerende markt. Terwijl crypto mainstream wordt, is het voor marktleiders essentieel om de nodige problemen die ontstaan als gevolg van regulatie te trotseren en tegelijkertijd vertrouwen te winnen bij investeerders en gebruikers. Dit blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk te gaan.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment