Thorchain bereikt belangrijke mijlpaal, maar niet zonder kritiek

Louise de Graaf


Investeerders kunnen flink meer kunnen lenen tegen hun bitcoin (BTC) op dit moment met THORchain (RUNE). Het protocol is erg populair op dit moment en behaalt een belangrijke mijlpaal in handelsvolume, maar niet iedereen is overtuigd van de veiligheid en privacy voor de gebruikers.


Crypto ontbijt: BlackRock fonds is beste ETF ooit, AI nieuws & meer

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Een belangrijke mijlpaal voor THORchain

In een tijd waarin de investeerdersmentaliteit positief gestemd is, zien we protocollen zoals THORchain goed presteren. Gebruikers maken rijkelijk gebruik van de mogelijkheden om hun BTC in te zetten als onderpand en daarmee nog meer te investeren in crypto.

Het protocol heeft de $10 miljard aan handelsvolume gepasseerd deze maand, nadat het zijn eisen voor onderpand naar beneden heeft aangepast. Toch zijn er sceptici in de crypto community omtrent de veiligheid van de toenemende gebruikers.

Is een gedecentraliseerd handelsplatform dat leningen uitgeeft wel veilig?

Liquiditeitsprotocollen zoals THORchain worden gebruikt door investeerders die op zoek zijn naar meer vermogen in de vorm van een lening. 

Ze kunnen dan hun eigen BTC als onderpand gebruiken en zodoende over meer kapitaal beschikken om te investeren. De vraag blijft wel bestaan of de protocollen voldoende reserves hebben en op een juiste manier het kapitaal managen. 

Bitcoin investeerder Fred Krueger, tevens wiskundige, zei in een post op X (Twitter) dat hij bereid was om de eventuele schuld op zich te nemen voor een uitspraak over het protocol. Hij stelde dat THORchain “echt” is met als insinuatie dat de leningen die uitgegeven worden als veilig kunnen worden geschouwd. 

Een bitcoin-analist genaamd Dylan LeClair dacht daar heel anders over en plaatste een reactie onder post. “Een lening met bitcoin als onderpand is afhankelijk van het percentage ten opzichte van een altcoin om jou een 0% liquidatie risico te bieden.” Hij stelt dat in deze constructie je simpelweg het risico verlegt.


Dit is waar crypto games aan moeten voldoen om succesvol te worden

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Soepelere eisen voor het onderpand voor een nieuw lening

Een van de belangrijkste elementen van het platform THORchain is het voorzien in rentevrije leningen tegen hun altcoin tegenhanger met geen liquidatiepunt of einddatum van het contract. 

In een recente update op 30 januari verminderde THORchain zelfs de vereiste voor onderpand voor nieuwe leningen van 400% naar 200%. Nu kunnen gebruikers tot de helft van hun ingebrachte onderpand als lening gebruiken.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 197

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment