Tether bevriest plotseling enorm aantal ethereum wallets

Louise de Graaf


Tether Limited, de uitgever van de stablecoin tether (USDT), neem drastische stappen tegen het misbruik van de digitale munt. Het bedrijf heeft besloten om sancties door te voeren van het Amerikaanse Office of Foreign Asset Controls (OFAC).

De stablecoin-uitgever neemt deze maatregelen om te voldoen aan regelgevende eisen. Tether hoopt hiermee de relatie met wetshandhavingsinstanties te verbeteren. In totaal bevriest het bedrijf 161 ethereum (ETH) wallets van personen die zijn gekoppeld aan de Specially Designated Nationals (SDN).


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Tether bevriest 150 ethereum wallets zonder USDT

Volgens de crypto-gemeenschap kan deze actie van Tether de weg vrijmaken voor een breder publiek voor stablecoins. Een recent rapport wijst uit dat maar liefst 150 van deze ETH-wallets geen USDT bevatten. Slechts 11 van deze bevroren crypto portemonnees houden volgens het rapport samen meer dan 3,5 miljoen USDT.

Hiervan heeft één portemonnee het grootste aandeel van zo’n 97% aan USDT in bezit. Een aantal van deze ethereum wallets bevatten nog steeds tussen de 20.000 en 60.000 USDT. De overige wallets hebben slechts kleinere bedragen aan USDT in de portefeuille.

Bezitter van 400.000 USDT ontloopt de dans

Voordat Tether de crypto wallets bevroor, wist één van de houders de dans te ontlopen. De gebruiker verplaatste net op tijd zijn 400.000 USDT uit zijn wallet naar twee andere wallet-adressen. Tether wist deze adressen niet op tijd te traceren. Waarschijnlijk omdat ze niet op de SDN-lijst staan.

Vooralsnog is het huidige beleid van Tether alleen van toepassing op het eigen platform. Het bedrijf wil hier via een strategische zet verandering in brengen door de controle op sancties uit breiden naar de secundaire markt.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Tether wil veilige omgeving voor stablecoins

Deze uitbreiding moet ervoor zorgen dat er een betere samenwerking ontstaat tussen Tether en wereldwijde overheidsinstanties. Het bedrijf wil de samenwerking stimuleren om een veilige omgeving te creëren voor het gebruik van stablecoins.

Paolo Ardoino, directeur bij Tether Limited, benadrukt de gerichte benadering op veiligheid. Hij beschouwt het als een voorzorgsmaatregel tegen misbruik van stablecoins en beweert dat Tether zowel bestaande als toekomstige adressen van de SDN-lijst zal bevriezen.

Tether bevroor onlangs ook al 41 wallets van de SDN-lijst. Met deze stap wil de stablecoin-uitgever mogelijk tegemoetkomen aan de Amerikaanse toezichthouders.

Post Views: 708

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment