Terra (LUNA) oprichter vertraagt rechtszaak omtrent crypto fiasco

Louise de Graaf


Eerder deze week schreven we nog over de situatie van Do Kwon, de man achter het Terra (LUNA) fiasco. De Verenigde Staten willen Do Kwon graag vervolgen en zijn proces stond gepland voor eind deze maand. De man achter het gevallen crypto-project en zijn juridische team zelf lijken echter niet te wachten op een spoedige uitlevering aan de Verenigde Staten. Het is de advocaten van Do Kwon nu gelukt om de start van Do Kwon’s proces te verschuiven naar maart.


Crypto stablecoin uitgever Circle mikt op beursnotering

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Het Terra fiasco

Terra was de grote ster tijdens de vorige crypto bullrun en bereikte op diens hoogtepunt een marktkapitalisatie van maar liefst $40 miljard. Het stablecoin ecosysteem bleek echter niet wat het leek en stortte in mei 2022 ineen. De waarde van LUNA daalde van bijna $120 dollar naar nul. Het fiasco was een reusachtige schok en veroorzaakte chaos in de gehele crypto sector. En ook in 2024 werpt het fiasco nog steeds een schaduw over de crypto sector

Dat Do Kwon, de voormalig CEO van Terra, voor zijn daden zal moeten gaan boeten is inmiddels duidelijk. In maart vorig jaar werd hij namelijk na een lange klopjacht eindelijk opgepakt in Montenegro. Sindsdien zit hij daar vast en wacht onder andere de Verenigde Staten tot hij wordt uitgeleverd. Officieel is Do Kwon akkoord gegaan met een uitlevering naar de Verenigde Staten. Maar hij zal het zijn aanklagers zeker niet gemakkelijk maken.

Start van crypto proces verschoven

De start van zijn proces stond aanvankelijk gepland voor 29 januari. Op verzoek van zijn advocaten is deze startdatum nu verschoven naar maart. De advocaten melden dat het namelijk lastig is om hem uit Montenegro te krijgen in verband met eerdere aanklachten. De rechter die zich in de Verenigde Staten over de zaak buigt gaat hier in mee. Of hij in maart wel bij de start van het proces kan zijn is echter ook geen garantie.

“Ondanks Do Kwon’s consent om uitgeleverd te worden uit Montenegro, waar hij momenteel vastzit, is er absoluut geen garantie dat hij op tijd vrijgelaten kan worden om te verschijnen bij zijn proces eind maart. Desondanks gaat de rechtbank akkoord met het verzoek van zijn juridische team aangezien zij ook inzien dat een proces niet langer kan wachten,”

Aldus rechter Jed Rakoff. De start van het proces van Do Kwon is verschoven naar 25 maart.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment