Supercomputer voorspelt Bitcoin koers piek voor aankomende bullmarkt

Louise de Graaf


De voorspellingen over de bitcoin (BTC) koers kunnen flink uiteen lopen. Vandaag de dag kunnen we zelfs artificial intelligence (AI), ook wel kunstmatige intelligentie, om diens mening vragen. Wat zegt het AI-programma ChatGPT eigenlijk over de toekomst van bitcoin?

Wanneer begint de bitcoin bullrun?

Bitcoin maakt de afgelopen dagen mooie stappen en daarmee keert het optimisme uiteraard ook weer terug. Met een korte blik op sociale media komen de gekste bitcoin voorspellingen voorbij.

Ten eerste is het interessant om ChatGPT te vragen wanneer de volgende bullrun van start gaat. Om deze vraag te beantwoorden moeten we volgens ChatGPT meerdere factoren in rekening nemen. Voorbeelden van deze factoren zijn crypto adoptie, institutionele interesse, regulatie, macro-economische ontwikkelingen, historische trends en technologische vooruitgang.

De grootste factor is wellicht de aanstaande bitcoin halving. Historisch gezien trapt de halving namelijk de bitcoin bullrun af. De volgende halving staat op de planning voor april 2024. Hier kun je lezen wat deze bitcoin halving precies inhoudt. Ook institutionele investeerders gaan een grotere rol spelen tijdens de volgende bullmarkt, meent ChatGPT.

“Institutionele investeerders, zoals hedge funds en grote bedrijven, beginnen interesse te krijgen in bitcoin. Een verhoogde interesse van instituties kan leiden tot verhoogde vraag en een stijgende koers.”

Aldus ChatGPT. De afgelopen maanden staat in het crypto nieuws geregeld bitcoin beursfondsen op de voorpagina’s. Er is veel hoop in de markt dat de Amerikaanse toezichthouder eindelijk een spit bitcoin-ETF zal goedkeuren in de komende maanden. Een bitcoin beursfonds zou de institutionele vraag hoogstwaarschijnlijk naar een hoger niveau tillen.

Hoe hoog kan bitcoin koers stijgen?

Maar hoe hoog kan bitcoin dan stijgen tijdens de volgende bullrun? Mocht bitcoin zijn historische trend herhalen, dan kan de bitcoin tijdens de volgende bullrun zijn vorige top verdrievoudigen naar een prijs tussen $180.000 en $200.000.

“Als we kijken naar de groei vanaf de piek van 2017 (rond de $20.000) tot de piek van 2021 (meer dan $60.000), verdrievoudigde bitcoin ruwweg zijn vorige record. Als we een vergelijkbare vermenigvuldiger zouden toepassen op de piek van 2021, zou de volgende piek tussen de $180.000 en $200.000 kunnen liggen.”

ChatGPT geeft echter toe dat dit zeer speculatief is. Houd er ook rekening mee dat ChatGPT een zogenaamd language prediction model is. In essentie leert het model van historische tekstgegevens en gebruikt het die kennis om voorspellingen te doen over wat waarschijnlijk volgt in een gegeven tekstfragment. Neem deze voorspelling dus met een grote korrel zout.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment