Stokoude bitcoin wallet ontwaakt met €32,3 miljoen winst

Louise de Graaf


We dromen er allemaal van, een crypto wallet opgraven met 500 bitcoin (BTC) erop. En er zijn mensen bij wie dit gebeurt is. Zo blijkt uit een bericht dat een wallet van 12 jaar oud maar liefst 500 bitcoin heeft verplaatst naar verschillende nieuwe adressen. De wallet stamt uit 2012, toen een bitcoin nog ongeveer $7,50 waard was.


Bitcoin prijs nog altijd in gevaarlijke ‘overbought’ gebied

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Een onbekende houder van een crypto wallet haalt torenhoge winsten

Een onbekende houder van de wallet heeft de 500 BTC rond juli 2012 aangekocht voor zo’n $3800 dollar in totaal, meldt Lookonchain. Vandaag de dag is dit ongeveer $34.7 miljoen waard, een leuk winstrendement. Er is niet bekend wat de reden is voor het verplaatsen en of de bitcoins verkocht gaan worden.

Steeds minder aanbod van bitcoin op exchanges

We zien steeds minder aanbod op de handelsplatformen van bitcoin de laatste tijd. Met de prijs hangend rond een all time high (ATH) zijn er meer mensen die hun bitcoin vasthouden dan verkopen. Het weer in de omloop komen van oude bitcoin is dan ook cruciaal. De schaarste kan op den duur voor een flinke prijsstijging zorgen omdat de vraag simpelweg veel hoger is dan het aanbod. 

Na de lancering van de ETF’s op 11 januari zien we dagelijks een vraag van zo’n 4500 bitcoins tijdens de werkweek. Daar staat tegenover dat er maar 921 bitcoin worden gemined elke dag. Als we die 4500 BTC per dag nemen en die afzetten tegen de voorraad van de handelsplatformen dan hebben we nog zo’n 560 dagen te gaan voordat de voorraad helemaal op is. 

We zien ook een afname in de bitcoin die op handelsplatformen wordt vastgehouden sinds 2020. Er is een daling te zien van zo’n 29% zichtbaar sinds die tijd, doordat mensen meer in ETF’s investeren en ook aan zelfbeheer doen.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Bitcoin halving staat voor de deur

De bitcoin halving zal naar verwachting plaatsvinden rond 22 april dit jaar. Dit kan invloed hebben op de koers omdat de inflatie maar half zo hoog zou zijn als de afgelopen 4 jaar. In combinatie met de stijgende vraag en het afnemende aanbod zorgt ook dit fenomeen voor een verwachte prijsstijging van BTC. 


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Grote hoeveelheid mining-beloningen in crypto wallet

Vorige week zagen we ook een wallet voorbij komen die maar liefst 2000 bitcoin heeft verdiend met minen. Men kan zien aan de blocks dat deze zo’n $600 dollar waard waren in de periode van het minen. Nu komt dat overeen met zo’n $140 miljoen. Of ze die gaan verkopen is niet duidelijk, maar het heeft in ieder geval de aandacht gezien de enorme waardestijging die de bitcoin holders hebben meegemaakt.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 1.214

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment