Sony test nieuwe eigen stablecoin op het Polygon netwerk

Louise de Graaf


De bankafdeling van multinational Sony, genaamd Sony Bank, heeft aangekondigd te zijn gestart met het testen van een eigen stablecoin. Deze zal gekoppeld zijn aan de Japanse Yen. Om de proeven mogelijk te maken, is de bank een samenwerking aangegaan met het Belgische bedrijf SettleMint. Samen starten ze met het project op het Polygon netwerk.


Solana crisis: waarom momenteel 77% van alle transacties faalt

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Sony zoekt uitbreiding in de crypto wereld en onderzoekt mogelijkheden

Sony Bank onderzoekt de mogelijkheden om hun financiële producten uit te breiden met behulp van blockchaintechnologie. Door een nieuwe stablecoin aan de Japanse Yen te koppelen richt Sony Bank zich op het verlagen van de kosten van transacties. De nieuwe technologie maakt onmiddellijke betalingen mogelijk voor individuen en bedrijven, met lage kosten.

Jun Watanabe, oprichter van Web3 platform Astar Network, schreef in een post op X (voorheen Twitter) wat de plannen voor het bedrijf zijn. Het experiment onderzoekt ook de juridische aspecten van het gebruiken van een stablecoin gekoppeld aan de Japanse Yen. 

Sony heeft een nieuwe NFT applicatie gelanceerd voor gamers

Sony Group heeft de laatste tijd al vaker interesse getoond in crypto. Recentelijk heeft de game-afdeling een patentapplicatie aangekondigd die het mogelijk maakt Non-Fungible tokens (NFT’s) te integreren in games. Dit geeft gamers de mogelijkheid nieuwe functies te gebruiken die we nog niet eerder hebben gezien in traditionele games.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Flink wat stablecoin initiatieven in Japan de afgelopen tijd

Afgelopen juni trad er nieuwe Japanse regelgeving in werking over stablecoins. Daarin staat dat er garanties moeten worden gegeven aan de gebruikers. Na het instorten van TerraUSD werd duidelijk dat je niet zomaar een stablecoin kan uitgeven. Deze moet goed zijn onderbouwd met aantoonbare reserves in bijvoorbeeld fiatgeld. 

Afgelopen september heeft ook Binance Japan een partnerschap gesloten met de lokale bank MUFG om de uitwerkingen van een fiat gekoppelde stablecoin te onderzoeken. De uitgever van USDC, Circle, heeft ook onlangs een partner gevonden in SBI Holdings in november. Dit is de op twee na grootste stablecoin in Japan op dit moment. 

Eerder deze week heeft een andere regionale bank genaamd Hokkoku ook al aangekondigd een stablecoin (Tochika) te lanceren. Dit zou de eerste bank zijn die een onderpand aan een storting zou koppelen aan aantoonbare reserves van de bank. De stablecoin Tochika zou gebruikt kunnen worden in een aantal winkels in Suzu stad.


Post Views: 407

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment