Solana’s memecoin BONK gaat als een raket na grote beursnotering

Louise de Graaf


De uitblinker van vandaag is de op Solana (SOL) gebaseerde memecoin bonk (BONK). De crypto is met tientallen procenten gestegen dankzij een aankondiging van de Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Coinbase omarmt BONK

Coinbase liet gisteren op sociale mediaplatform X weten dat BONK de nieuwste vermelding zal zijn op het platform. Vanaf 18:00 uur Nederlandse tijd zal de handel in BONK beschikbaar zijn, ‘’mits aan de liquiditeitsvoorwaarden wordt voldaan’’. ‘’Zodra er voldoende aanbod van deze activa is, zal de handel in onze BONK-USD handelsparen gefaseerd van start gaan’’, voegde Coinbase hieraan toe. Bovendien liet de beurs weten dat ondersteuning beperkt kan zijn in sommige rechtsgebieden.

Vermeldingen op Coinbase hebben in het verleden vaak geleid tot prijsstijgingen van de onderliggende activa. Activa krijgen namelijk niet zomaar een plekje op het handelsplatform van Coinbase.

De beurs is selectief met de tokens die het aanbiedt, en om die reden kan een vermelding een flinke boost zijn voor de legitimiteit van een bepaald project. Bovendien telt Coinbase meer dan 100 miljoen gebruikers van over de hele wereld en dus tilt een notering de toegankelijkheid van een munt tot een compleet nieuw niveau.

Eind november werd BONK ook al gelist op KuCoin, een bekende crypto exchange uit Hong Kong.

BONK de hardste crypto stijger van vandaag

Ook dit keer heeft de aankondiging van Coinbase tot een grote rally gezorgd. BONK is de afgelopen 24 uur namelijk met 44,81 procent de lucht in geschoten. Hiermee mag het zichzelf met afstand de hardste stijger van vandaag noemen binnen de top 100 cryptomunten.

Opmerkelijk genoeg is de koers van BONK sinds de eerste dag van de maand al met zo’n 285 procent gestegen. Gemeten vanaf twee weken eerder, op 17 oktober, staat de prijsstijging zelfs gelijk aan een weerzinwekkende 7.348 procent.

BONK is de allereerste memecoin op Solana en zag op 3 januari het levenslicht. Inmiddels heeft het een marktkapitalisatie van bijna 900 miljoen dollar en is het de derde grootste memecoin van de industrie, achter shiba inu (SHIB) en dogecoin (DOGE).

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment