Solana’s dogwifhat verbluft en schiet met 2650% naar top 3 memecoins

Louise de Graaf


Zogeheten memecoins zijn weer erg in trek dit jaar. Dit zijn cryptomunten die vaak gebaseerd zijn op internetgrappen of memes. Ze hebben vaak geen duidelijk doel en kunnen zich heel volatiel gedragen.

De koersen van veel memecoins zijn de laatste paar maanden hard gestegen, maar één munt steekt met kop en schouders boven de rest uit. Dat is het relatief nieuwe dogwifhat (WIF).


Crypto Ontbijt: Ethereum schalingsnetwerk Polygon lang uit de lucht

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Dogwifhat stijgt 100% deze week en 2650% dit jaar

Dogwifhat, een memecoin op het Solana (SOL) netwerk, lanceerde pas eind november vorig jaar. De munt komt nu al hoog in de top 100 uit nadat de koers ongekend hard is gestegen in de afgelopen paar maanden.

De WIF koers komt op het moment van schrijven rond de $4,60 uit en dat is een all-time high voor het hondenmuntje.

Dat volgt na een enorme stijging in maart die vrijwel alle andere koersen overtreft. WIF staat namelijk ten opzichte van 30 dagen geleden maar liefst 470% in de plus. Ten opzichte van 60 dagen geleden is dat al 1440% en ten opzichte van 90 dagen geleden zelfs 2650%.

Hoewel andere memecoins als pepe (PEPE) en floki (FLOKI) ook hard gestegen zijn de afgelopen maanden, kan geen enkele munt in de top 100 tippen aan dogwifhat. Ook afgelopen week steeg WIF weer met zo’n 100%.

Qua totale marktkapitalisatie heeft WIF dan ook al FLOKI en PEPE ingehaald. WIF heeft op het moment van schrijven een marktwaarde van maar liefst $4,6 miljard. Daarmee is het de 31ste grootste cryptomunt op de markt.

Het is inmiddels na dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) de derde grootste memecoin op de markt en heeft dat binnen enkele maanden bereikt.

Solana memecoin ook in Nederland in trek

Ook in Nederland is WIF erg in smaak. Op Bitvavo behaalde het hondenmuntje in de afgelopen 24 uur een volume van bijna €22 miljoen. Dat is slechts net iets onder solana, en het is zelfs hoger dan bitcoin (BTC).

Onlangs trok het memecoin-project nog de aandacht met plannen voor een grootse stunt in Las Vegas. De gemeenschap haalde ongeveer $700.000 op om het project groot te adverteren op de Las Vegas ‘Sphere’.

Dit is een enorme bolvormige arena midden in de stad van Las Vegas. Het bolvormige gebouw is herkenbaar aan het gigantische LED-scherm dat de gehele buitenkant bedekt en van een grote afstand is te zien.

Dat viel niet bij iedereen in de smaak. De markt was bezorgd dat dit soort taferelen het einde van de recente bull-run zou markeren. Hoewel veel koersen een correctie maakten, bleef WIF juist hard doorstijgen.

Desalniettemin is een waarschuwing op zijn plaats. Dit soort munten staan zeer berucht om het feit dat ze na een harde stijging ook vaak de neiging hebben om weer net zo hard te dalen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment