Solana trading bot stopt ermee nadat wallets van gebruikers leeglopen

Louise de Graaf


Een Solana trading bot genaamd Solareum is na een hack er permanent mee gestopt. De redenen waren niet genoeg liquiditeit en de hack van de Telegram bot. Dit waren samen de nagels in de doodskist, volgens het bedrijf.


Influencers die memecoins promoten riskeren celstraf in VK

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Flink wat Solana tokens uit wallets gevist na hack Solareum

Ongeveer 300 gebruikers zijn slachtoffer geworden van de uitbuit actie van de bot waarbij zo’n 2.800 solana tokens uit de wallets zijn gevist ter waarde van $523.000 dollar.

In eerste instantie werd de Telegram trading bot BONKbot verdacht van de actie, maar later bleek dat niet zo te zijn volgens BONKbot zelf in een verklaring op X. Daarbij heeft het Solareum team ook aangegeven dat het zeker niet ging om een “exit” scam voordat ze zouden stoppen met de dienst. Er zijn meerdere slachtoffers gevallen, ook bij BONKbot, daarbij zijn zo’n 113 gemelde gevallen bekend.

Opkomende Solana trading bots op Telegram

Het team gaf aan dat desondanks meerdere pogingen om extra kapitaal te verwerven, aan te passen aan de huidige marktomstandigheden, het niet is gelukt om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen. Het team heeft daarom besloten te stoppen met de dienst.

Er zijn al maanden verschillende Telegram-bots actief op de Ethereum blockchain, maar nog niet zo veel op de Solana-chain. Vooral de memecoin hype heeft ervoor gezorgd dat steeds meer investeerders zich wagen aan de nieuwe mogelijkheden op Telegram.

Solareum is een Telegram trading bot met een Ethereum-Solana brug, geprogrammeerd om Solana tokens te kopen en verkopen gebaseerd op vooraf ingestelde parameters.

Hoe betrouwbaar zijn Telegram trading bots?

Het team van Solareum heeft aangegeven de autoriteiten gewaarschuwd te hebben en houden de crypto exchanges in de gaten. Als de tokens ergens opduiken, dan zullen ze direct schakelen met de autoriteiten om de assets te bevriezen, aldus het team.

BONKbot is een van de grootste trading bots op de Solana chain, met zo’n 270.000 gebruikers (eigen cijfers) waren zij als eerste verdacht van deze actie. Na verder onderzoek bleek dat alleen de gebruikers van BONKbot die ook hun wallet geïmporteerd hadden naar Solareum slachtoffer zijn geworden van de actie.

Een aantal van de slachtoffers, waaronder X gebruiker “SoLorden”, rapporteerde een verlies van 44 SOL ofwel $8.700 dollar. Hij liet de wallets genereren door BONKbot en importeerde deze in Solareum waarna de private keys hiervan zichtbaar waren door de uitbuiters.


Post Views: 2.619

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment