Solana tilt crypto gaming naar een hoger niveau dankzij nieuwe zet

Louise de Graaf


Solana (SOL) heeft een grote stap gezet om de ontwikkeling van crypto games op de populaire layer-1 blockchain te vereenvoudigen. Ontwikkelaars kunnen nu gemakkelijk Web3-aangedreven game-ervaringen bouwen zonder de noodzaak voor blockchain-codering of kennis over de nieuwe technologie.


Bitcoin-mining nu voor iedereen! ⚡⛏️ €500 korting via Crypto Insiders!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Solana GameShift

Solana Labs, die zich voornamelijk richt op de technologische ontwikkeling van Solana, kondigde gisteren de komst van de bèta-versie van GameShift aan. De aankondiging vond plaats tijdens Breakpont, het belangrijkste jaarlijkse evenement van de Solana Foundation, die zich met name richt op bredere gemeenschaps- en adoptie-initiatieven. Het evenement vind dit jaar van 30 oktober tot en met 2 november plaats in Amsterdam.

GameShift is een nieuwe softwaretool waarmee game-ontwikkelaars gemakkelijk verschillende crypto-toepassingen van derden kunnen gebruiken om hun spellen op Solana te bouwen of over te zetten naar het netwerk.

GameShift biedt een unieke Application Programming Interface (API), ofwel een reeks regels en protocollen waarmee verschillende softwaretoepassingen met elkaar kunnen communiceren, die de complexiteit van de blockchain achter de schermen afhandelt. Als gevolg stelt het ontwikkelaars in staat zich te kunnen richten op het maken van games in plaats van te leren hoe ze blockchainondersteuning moeten coderen.

GameShift werd voor het eerst geïntroduceerd aan de community in juli tijdens een op Solana gericht gamingevenement genaamd PlayGG in San Diego.

Het unieke platform maakt functies mogelijk zoals vermeldingen van digitale activa, in-game marktplaatsen voor het verhandelen van activa en creditcardtransacties voor in-game aankopen.

Op blockchain gebaseerde games stellen spelers in staat hun eigen in-game activa daadwerkelijk te bezitten en te verhandelen via non-fungible tokens (NFT’s).

VanEck: solana koers kan 10.000% stijgen

De solana koers is de afgelopen twee weken ontzettend hard gestegen. Halverwege oktober stond de koers nog gelijk aan zo’n 22 dollar, maar op het moment van schrijven komt deze uit op 39,14 dollar. Dit betreft een totale stijging van maar liefst 78 procent.

Analisten van de wereldwijde vermogensbeheerder VanEck hebben een paar dagen terug een prijsmodel gedeeld waaruit blijkt dat SOL volgens hen tegen 2030 een waarde van 3.211,28 kan hebben. Dit zou een stijging van meer dan 8.000 procent betekenen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment