Solana schittert in bloederige markt, waarde bereikt recordhoogte

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft een flinke uitglijder gemaakt en heeft zoals gewoonlijk het leeuwendeel van de cryptomarkt met zich mee getrokken. Solana (SOL) is een van de weinigen die zich niets van de bredere marktcorrectie aantrekt. Sterker nog, de marktkapitalisatie is nu zelfs tot een nieuwe recordhoogte gestegen. Dankzij de inflatie staat de koers van solana echter nog ver verwijderd van zijn all-time high.


Crypto-handelaar verdient $423.000 met $260 inzet aan nieuwe memecoin

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Solana maakt sprong van 2%

Bitcoin heeft de afgelopen 24 uur bijna 9 procent van zijn waarde ingeleverd en komt op het moment van schrijven uit vlak onder de 66.600 dollar. Veel altcoins hebben het momenteel echter zwaarder te verduren. Slechts een handjevol munten weet aan een daling te ontsnappen, waaronder solana.

De solana koers staat op het moment van schrijven 1,84% in de plus en komt uit op 171,42 dollar. De koers is de afgelopen uren echter iets teruggezakt. Halverwege de nacht werd een piek van grofweg 186 dollar aangetikt.

Ondanks het feit dat de recordprijs van zo’n 260 dollar uit november 2021 nog altijd buiten handbereik ligt, is de marktkapitalisatie wél tot een nieuwe all-time high uitgestegen.

Op de eerder genoemde koerspiek kwam de marktkapitalisatie van solana uit op een totaal van 81,1 miljard dollar. Op het moment van de all-time high in november stond de marktkapitalisatie op zo’n 77,9 miljard dollar.

De marktkapitalisatie wordt berekend door het totale aantal circulerende munten te vermenigvuldigen met de onderliggende koers. In november 2021 waren er iets meer dan 300.000 SOL-munten in omloop, maar dat is inmiddels gestegen tot ruim 443.000 stuks. Dit is dan ook de reden waarom de marktkapitalisatie eerder een nieuw absoluut hoogtepunt bereikt dan de koers.

De solana koers heeft nog een flinke weg te gaan voordat het zijn record evenaart. Om precies te zijn staat de koers momenteel nog meer dan 53 procent verwijderd van zijn piek van de vorige bullmarkt.

Bitcoin correctie

Zoals gezegd is solana een grote uitzondering op de rest van de markt. Bitcoin is onder zijn belangrijke steunniveau van vlak boven de 69.000 dollar terechtgekomen, waardoor onzekerheid is toegenomen onder investeerders.

Bitcoin heeft de afgelopen weken een indrukwekkende prijsrally doorgemaakt, grotendeels gedreven door het enorme succes van zijn spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Met de gigantische koopdruk vanuit de fondsen waren de vorige correcties slechts van korte duur. Of dit wederom het geval zal zijn, of dat bitcoin nu tijd nodig heeft om stoom af te blazen, valt nog te bezien.


Post Views: 299Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment