Solana netwerk bloeit met enorme stijging in aantal ontwikkelaars

Louise de Graaf


Het Solana (SOL) netwerk heeft een sterke stijging gezien in het aantal ontwikkelaars, en met name het behoud van ontwikkelaars.

Het opkomende crypto netwerk heeft in 2023 maandelijks bijna 3.000 actieve ontwikkelaars weten te behouden, meldt de Solana Foundation.


Powerledger (POWR) crasht met 50%, stoot bitcoin van troon op Bitvavo

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Solana netwerk ziet forse groei in aantal ontwikkelaars

De Solana Foundation meldt dat het meer dan 50% van de ontwikkelaars heeft behouden gedurende 2023, een forse stijging van de 31% in het jaar daarvoor.

De Solana foundation is een non-profitorganisatie die is opgericht om de ontwikkeling en groei van het Solana netwerk te ondersteunen.

Het beoordeelde de behoudsgraad van ontwikkelaars door het aantal ontwikkelaars te meten die gedurende drie opeenvolgende maanden minstens een bijdrage hebben geleverd aan het netwerk.

Hierdoor komt het aantal actieve ontwikkelaars per maand tussen de 2.500 en 3.000 uit en dat is mogelijk een onderschatting,Ā zegt de organisatie.

Verder meldt de Solana Foundation dat elk half jaar ongeveer 400 tot 500 ontwikkelaars afstuderen van bootcamps voor ontwikkelaars.

De reden voor deze stijging van Solana ontwikkelaars?

De stijging wordt door de Solana Foundation toegeschreven aan verbeteringen aan het netwerk en verbeteringen in het aantrekken van ontwikkelaars.

Het schrijft ook deze stijging toe aan verbeterde tools voor verschillende programmeertalen en educatieve bronnen, maar geeft toe dat er ruimte is voor verbetering als het aankomt op het testen en vinden van bugs, of fouten, in het netwerk.

Daarnaast meldt de Foundation dat de groei van het ecosysteem ook het resultaat is van de zogeheten ā€˜hackathonsā€™ die het heeft georganiseerd.

Hackathons zijn evenementen waar softwareontwikkelaars bijeenkomen om in een zeer korte periode, meestal van enkele dagen, intensief te werken aan nieuwe projecten en deze direct te demonstreren. Daar zijn meestal prijzen aan verbonden.

ā€œIn de afgelopen drie jaar zijn meer dan 3.000 projecten gestart en is er meer dan $600 miljoen aan financiering opgehaald voor projecten die aan de hackathons hebben deelgenomen.

Ā Bij elke hackathon is het aantal projectinzendingen toegenomen. De meest recente hackathon, Solana Hyperdrive, ontving meer dan 900 inzendingen,ā€ aldus de Solana Foundation.

Dat Solana een sterk 2023 achter de rug heeft, was natuurlijk ook al te zien aan de koers. De SOL koers steeg vanaf oktober met meer dan 500% naar een piek van $125 tegen het eind van het jaar.

Dat komt echter doordat SOL ook de hardste klappen moest vangen onder de grootste cryptovaluta in 2022 en dus de meeste ruimte voor herstel had. Inmiddels is de koers weer terug rond de $100.

Post Views: 429

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment