Solana memecoins brengen niet iedereen geluk; trader verliest fortuin

Louise de Graaf


Geld verdienen door memecoins te verhandelen op Solana (SOL) leek de afgelopen periode gemakkelijk, maar toch is het niet voor iedereen weggelegd.

Het handelen in memecoins kan extra riskant zijn en deze handelaar bewijst dat.

Solana memecoin boot FOMO

De trader in kwestie lijkt erg bang geweest te zijn om de memecoin boot te missen. Gedreven door een enorme fear-of-missing-out (FOMO) kocht hij binnen drie dagen 11 verschillende memecoins, om die net zo snel weer van de hand te doen.

Elke memecoin die hij kocht, belandde in een vrije val. De trader wilde inspelen op de snelgroeiende populariteit van de memecoins, maar zijn gok kwam hem duur te staan. Door de sterk dalende koersen verloor hij op elke munt geld, wat hem op een totaal verlies van 754 SOL kwam te staan, goed voor zo’n $147.000. En dat in krap 72 uur tijd.

Bijvoorbeeld de Book Of Missing Out (BOMO), een redelijk toepasselijke memecoin in dit geval, kocht hij voor 330 SOL en verkocht het vervolgens met een verlies van ruim 9%. De meest extreme daler is toch wel SNAP. De trader kocht deze munt voor 500 SOL en ‘snap,’ twee keer met je ogen knipperen en de waarde was met ruim 55% gedaald.

Solana & Solscan

Afgelopen weekend had solana de grens van $200 doorbroken. Dat is de hoogste prijs sinds november 2021. Terwijl andere cryptocurrencies meedaalden met bitcoin (BTC), bleef solana gestaag doorstijgen. Vandaag vangt de SOL koers echter ook een flinke klap en zakte helemaal terug naar $170.

Hoogstwaarschijnlijk heeft de trader in dit verhaal nooit van de Solscan gehoord, want als hij die had gebruikt, had hij mogelijk betere beslissingen genomen. Solscan is een gratis te gebruiken data-analyseplatform waarmee je naar alle informatie op de Solana-blockchain kunt zoeken. Het is een veelgevraagd alternatief voor Solana Explorer, de officiële Solana blockchain-verkenner.

Het heeft een informatierijk platform compleet met een NFT- en DeFi-dashboard. Je kunt het gebruiken om alles te volgen wat er gebeurt op de snelgroeiende Solana-blockchain, inclusief transactie-ID’s, adressen en tokens. Lange codes en complexe transactiegegevens kun je met Solscan makkelijk interpreteren door deze op een eenvoudige, niet-technische manier op te splitsen. Je kunt cryptocurrencies, zoals memecoins, verkennen die op Solana zijn gebouwd en hiermee kun je nuttige informatie vinden, zoals het circulerende aanbod, inzetdetails, blokhoogten, aantal validators enzovoorts.

Had deze trader met een beetje meer geduld en beleid gehandeld en de tools die Solana biedt had gebruikt, dan had hij dit verlies wellicht hadden kunnen voorkomen.


Post Views: 40

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment