Solana memecoin-gekte loopt uit de hand met explosie Biden munt

Louise de Graaf


Memecoins op het Solana (SOL) netwerk gaan al langere tijd totaal over de kop, en voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan deze manie. De nieuwe BODEN memecoin, een parodie op de Amerikaanse president Joe Biden, bereikte onlangs namelijk een krankzinnige marktkapitalisatie van $250 miljoen. Deze bijzondere munt heeft binnen 24 uur opnieuw een flinke stijging meegemaakt.


Crypto scammer steelt $2.6 miljoen van nietsvermoedende slachtoffers 

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Een crypto-grap ter waarde van $250 miljoen

De ontwikkelaars van Jeo Boden (BODEN) benadrukken dat deze munt geen intrinsieke waarde of financiële verwachtingen biedt. De ontwikkelaars zelf zeggen dus eigenlijk dat BODEN waardeloos is en niets meer dan een grap is. Op de officiële website van de munt grappen ze over het doel van “Boden de 46ste president van Soluna” om drie honderd triljoen miljard dollar te maken. Deze humoristische benadering weerhoudt investeerders er echter niet van om massaal in deze nieuwe memecoin te investeren.

BODEN heeft ondanks het gebrek aan enige fundamentele waarde al $250 miljoen aangetrokken, iets wat de ontwikkelaars nooit voor mogelijk hadden gehouden. Daarnaast steeg de koers van BODEN de afgelopen 24 uur met 50% alsof het niets is.

“$BODEN heeft geen associatie met Joe Biden. Dit token is gewoon een meme munt zonder intrinsieke waarde of verwachting van financieel rendement,” volgens de ontwikkelaars zelf

Waarom zijn Solana-memecoins zo populair?

Volgens Gryphsis Academy, een Singaporees crypto-educatiebedrijf, zijn meme tokens meesters in het snel vastleggen van de aandacht via sociale media, dat vertellen zij aan Cointelegraph. Een enkele tweet of Reddit-post kan een memecoin in een oogwenk viraal laten gaan.

De ontwikkelaars van dergelijke munten creëren vaak een gevoel van schaarste en urgentie door tijdgevoelige aanbiedingen, exclusieve airdrops en de steun van invloedrijke personen of ecosystemen, wat leidt tot interesse onder crypto investeerders. Vooral op het Solana netwerk zijn dergelijke memecoins op dit moment enorm in trek.

Een waarschuwing van Solana’s mede-oprichter

Te midden van deze hype rond Solana-memecoins waarschuwt Anatoly Yakovenko, mede-oprichter van Solana, investeerders voorzichtig te zijn. “Stop hiermee”, zei hij op X. Met meer dan 19.000 nieuwe Solana-tokens die in de afgelopen week alleen al zijn gelanceerd, neemt de kans op een ‘rug pull’ – een plotselinge terugtrekking van de ontwikkelaars met de fondsen van investeerders – toe. Het investeren in memecoins kan leuk zijn, en soms zelfs enorme rendementen opleveren, maar er zijn weinig investeringen die meer risico met zich meedragen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment