Solana memecoin Dogwifhat gaat Las Vegas belichten in peperdure stunt

Louise de Graaf


Door de sterk stijgende crypto-markt, aangevoerd door bitcoin (BTC), zijn ook weer de zogeheten memecoins in trek.

Deze beruchte altcoins stegen in de afgelopen weken met absurde snelheden van wel meerdere honderden procenten.

De best presterende memecoin dit jaar is het relatief nieuwe dogwifhat (WIF) en dat zorgt ervoor dat beleggers nu kapitaal hebben voor merkwaardige taferelen.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Solana memecoin dogwifhat stijgt ongekend hard

De prijs van dogwifhat, een memecoin op het Solana (SOL) netwerk, lag op 23 februari nog op een prijs van ongeveer $0,3. Slechts tweeënhalve week later ligt de prijs op $2,24.

Dat is een stijging van bijna 650%. Ten opzichte van december staat WIF zelfs meer dan 1.200% in de plus.

Genoeg reden voor de investeerders om feest te vieren en nog meer reclame voor de nieuwe munt te maken.

Dat willen de WIF beleggers op een wel hele merkwaardige manier doen. Als zij hun zin krijgen dan zal binnenkort een week lang een afbeelding te zien zijn van een Shiba inu hond met een hoed op boven de horizon van Las Vegas.

Shiba inu met hoed op de Las Vegas ‘Sphere’

Het gaat dan om de zogeheten ‘Sphere’ in Las Vegas, een enorme bolvormige arena en muziek- en  entertainmentgebouw midden in de stad.

De Sphere werd in 2018 aangekondigd en pas vorig jaar september geopend. Het bolvormige gebouw is herkenbaar aan het enorme LED-scherm dat de gehele buitenkant bedekt en van een grote afstand is te zien.

Een Shiba inu met een hoed zal dan wel opvallen. Het initiatief, genaamd “sphere wif hat”, wil $650.000 ophalen om de advertentie mogelijk te maken. Het accepteert hiervoor investeringen met USDC.

Op het moment van schrijven heeft het initiatief al $303.000 opgehaald, ongeveer 47% van het totaal.

We zien langzamerhand steeds meer tekenen van een bull-markt. Ook tijdens de bull-run van 2021 zagen we soortgelijke taferelen afspelen in de crypto-wereld.

Zo betaalde FTX in 2021 $135 miljoen om zijn naam te hebben op het basketbalstadion in Miami. FTX is echter inmiddels failliet en FTX Arena is omgedoopt tot Kaseya Center.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment