Solana koers stijgt 175% in 30 dagen

Louise de Graaf


Solana (SOL) is het gesprek van de dag in de crypto-gemeenschap. Het netwerk leeft op en de SOL koers explodeerde in de afgelopen 30 dagen met 175%. De stijgende lijn van solana resulteerde vandaag in een piekwaarde van $59,2.

Op het moment van schrijven is de waarde van SOL teruggezakt naar $58,8. Solana staat daarmee vandaag alsnog ruim 16% in de plus. De koers laat met deze enorme stijging momenteel concurrenten als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) achter zich


šŸŽ Deze week: Handel je eerste ā‚¬10.000 in crypto helemaal gratis

Solana maakte harde crash na val van FTX

Solana was een van deĀ altcoins die het hardst geraakt werd tijdens de crash van FTX. FTX was namelijk een van de grootste investeerders in solana.

De SOL koers bereikte vorig jaar een dieptepunt van minder dan $8 en ligt nog steeds meer dan 78% onder zijnĀ all-time high,Ā een stuk meer dan de eerdergenoemde concurrenten.

Solana heeft dus ruimte om een behoorlijke inhaalslag te maken, wat een verklaring kan zijn voor de enorme stijging.

Het netwerk van Solana wil een serieuze concurrent van het Ethereum-netwerk worden. De transactiekosten op Solana liggen echter aanzienlijk lager en het netwerk kan momenteel veel transacties per seconde (TPS) verwerken.

Solana beweert dat het netwerk in de buurt van 65.000 TPS aankan terwijl dat voor Ethereum op slechts 15 ligt.

SOL koers geniet van grote samenwerkingen

Solana trekt daarmee weer de aandacht van grote spelers als Shopify en Visa wat de koers goed doet.

Ook de jaarlijkse conferentie van de Solana-gemeenschap ā€˜Breakpointā€™ speelde een belangrijke rol bij het stimuleren van de enorme prijsstijging. Hier kondigde Solana samenwerkingen met Google Cloud en Amazon Web Services aan.

Daarnaast blijkt uit gegevens van DefiLlama dat de totale opgeslagen waarde op het netwerk, de zogeheten total value locked (TVL) gestegen is naar $545,75 miljoen, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de $300 miljoen begin oktober.

Deze stijging van SOL is mogelijk slechts het begin. Volgens vermogensbeheerder VanECK kan SOL mogelijk met 10.000% stijging naar $3.000.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment