Social media-bedrijf Reddit binnenkort verhandelbaar op de beurs

Louise de Graaf


In januari ging het nieuws dat sociale mediaplatform Reddit dit jaar naar de beurs wilde. De informatie was van het doorgaans goed ingelichte Reuters, maar officieel was het nieuws niet. Nu zijn er opnieuw details opgedoken over het plan, die suggereren dat het inderdaad waar is.


Legendarische investeerder scoort miljardenwinst met deze 3 aandelen

  • icon-finance

    Finance nieuws

Reddit deze maand naar de beurs?

Het nieuws komt dit keer van Financial Times, die claimt dat het bedrijf de koersbepaling op 20 maart wil doen. Dat betekent dat de Initial Public Offering (IPO) en daarmee de eerste handelsdag de volgende dag plaats zou vinden. De aandelen zullen zijn geregistreerd op de New York Stock Exchange met het beurssymbool RDDT.

De beursgang is al een tijd bron van speculatie en staat daardoor nogal in de belangstelling. De forumgigant zou de IPO al sinds 2021 voorbereiden, en deze voor een deel doen om de interesse van zijn gebruikersbasis in Reddit zelf te peilen. Gebruikers kunnen natuurlijk na de IPO aandelen in het platform kopen.

Reddit investeert al in crypto

Bovendien moet het na de beursgang elk kwartaal zijn financiën openbaar maken, wat ook interessante details op kan leveren. Zo is vorige maand al onthuld dat het bedrijf bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en polygon (MATIC) op de balans heeft gezet.

Polygon heeft het ontvangen uit de ‘verkoop van digitale goederen’, wat neer zal komen op de verkoop van non-fungible tokens (NFT’s). Die kun je gebruiken als avatar op het platform en zijn erg populair geworden. In 2022 en 2023 heeft het bedrijf ook wat MATIC en ETH verkocht, maar de winst hiervan was verwaarloosbaar. Daarnaast heeft Reddit zijn eigen MOON-token, die eveneens hard in populariteit is gegroeid.

In het bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ingediende S-1-formulier waarschuwde het bedrijf voor eventuele koersdalingen, om zo te veel speculatie te voorkomen. Reddit is de thuisbasis van verschillende subreddits voor onderwerpen rondom financiële markten en economie, de IPO-plannen zijn dan ook niet onopgemerkt gebleven.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment